Poznat MVP Serije A, a ni Ronaldo ni Immobile nisu dobili prestižnu nagradu

Otišla u ruke Argentinca

Poznat MVP Serije A, a ni Ronaldo ni Immobile nisu dobili prestižnu nagradu

Edmir Škorić

Najkorisnijim igračem Serije A u sezoni 2019/20 proglašen je Juventusov napadač Paulo Dybala.

Serija A je Dybali dla MVP priznanje utemeljeno na službenim statističkim proračunima, a u koji se uračunavaju utakmice u prvenstvu, Kupu i Superkupu.

Iako je Cristiano Ronaldo postigao 31 pogodak, na kraju je Dybala dobio priznanje. Najboljim golmanom izabran je još jedan član Juventusa Wojciech Szczesny, dok je Alejandro Gomez izabran najboljim veznjakom, a Dejan Kuluševski iz Parme najboljim mladim igračem. Interov Stefan de Vrij je izabran za najboljeg defanzivca.

Dybala je ove sezone u Italiji zabio 14 golova uz 12 asistencija i svakako je na sve načine "pogurao" Juve ka novoj, devetoj uzastopnoj tituli u Seriji A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ekstravaganzni.
Kmece ronaldovi navijaci nije najbolji cak ni u svom klubu kamol na svijetu ???
6 5
ragge
Realno najbolji igrac Serie A , da nije Ronaldo u Juvetu bio bi duplo bolji jer sve ide na Ronalda, jos Rona izvodi penale,slobodnjake.. siguran sam da bi i on sve izvodio jednako kvalitetno ako ne i bolje od Ronalda.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije