Nalić: Ako izuzmemo evropske mečeve, dugo neko ovako nije nadigrao Sarajevo na Koševu

Trener Tuzla Cityja govorio za SportSport.ba

Nalić: Ako izuzmemo evropske mečeve, dugo neko ovako nije nadigrao Sarajevo na Koševu

Tuzla City je danas poražena na Koševu od Sarajeva sa 1:0 u susretu 3. kola Premijer lige BiH. 

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Zlatan Nalić imala je dosta prilika na Koševu, ali do gola i boda nije uspjela doći.
Poslije utakmice kontaktirali smo Nalića koji je za SportSport.ba iznio svoje viđenje susreta.

"Sarajevo je jedan od najboljih timova u ligi. Oni mogu s dva tim igrati prvenstvo i da opet budu konkurentni. Ali, moje je mišljenje da smo bili mnogo bolji protivnik. Imali smo jaku dominaciju. Dugo se ovakav pritisak na domaćina nije desio na Koševu, možda jedino ako izuzmemo te evropske mečeve koje je Sarajevo igralo proteklih sezona. Čestitam protivniku na osvojenim bodovima i želim im sreću u evropskim utakmicama. Nama je mala satisfakcija da smo nadigrali prvaka na njegovom stadionu i zato idemo puni nade u naredne mečeve".

Neizbježna tema je bila činjenica da Tuzla ima dobru igru od početka sezone, ali da fali realizacija.

"U posljednja dva meča imali smo 36 udaraca na gol. 16 u okvir gola. To je impozantna statistika, moraš s njom pobjeđivati. Protiv Krupe smo mogli dati šest golova, mogli smo ih nekoliko postići i danas, ali nažalost nismo uspjeli".

Ipak, postoji i dobra strana svega...

"Mislim da smo izuzetno fizički dominantni u svim mečevima koje smo do sada odigrali, to nam daje nadu da ćemo uskoro proraditi", kazao je Nalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za vikend slijedi meč 4. kola. Protivnik je Mladost Doboj Kakanj.

"Vjerujte mi da ja očekujem teži meč protiv Mladosti nego danas. Oni su iznenadili Sarajevo u prošlom meču, danas su izgubili protiv Slobode. Mislim da je porazu doprinio i crveni karton kojeg su dobili. Nimalo jednostavan zadatak za nas to neće biti", poručio je na kraju razgovora za naš portal Nalić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Tuzla City će biti žestoka ekipa bilo protiv koga igrali. Samo kad se pokrene ova mašina. Mogu biti i prvi. Ova ekipa ima sve jos dva - tri igrača i sigurno bi mogli biti top 3 u ovoj ligi.
21 19
19Blue21
Kone tanki ste bgm, realno Tuzla je zasluzila bar bod, a i da je uzela sva tri realno bi bilo
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi