Nova taktika "stani pa bježi": Farska ostrva magijom iz slobodnjaka do spektakularne pobjede

Slavili protiv Malte nakon preokreta

Nova taktika "stani pa bježi": Farska ostrva magijom iz slobodnjaka do spektakularne pobjede

Endin Čaušević

Odličan meč večeras smo gledali u Ligi nacija u jakosnoj grupi D gdje su igrali Farska ostrva i Malta, a na kraju su domaći sjajnim preokretom slavili sa 3:2.

Domaći su poveli golom Klaeminta Olsena u 25. minuti, ali je Malta uspjela da preokrene na 2:1. Prvo je Degabriele zabio za 1:1, a gol za 2:1 postigao je Agius.

Činilo se da će Malta slaviti na ovoj utakmici, ali Farska ostrva su u samom finišu nevjerovatno preokrenula na 3:2.

Prvo je u 87. minuti na 2:2 poravnao Andreas Olsen, dok je tri minute kasnije nastala erupcija oduševljenja u taboru domaćih.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sudija je svirao slobodan udarac za Farska ostrva, a odgovornost je preuzeo Brandur Olsen. Domaći su prikazali i zanimljivu taktiku u postavljanju živog zida. Prvo su se poredali kako bi smetali igračima Malte, a onda razbježali.

No, to nije zbunilo Brandura Olsena koji je spektakularno pogodio iz slobodnjaka za konačnih 3:2. Ovaj gol možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

313
golčina
2 0
DylanDog
E ovo je fudbal! Toliko emocija, a i jedni i drugi ponjave. Svaka čast, dobar gol.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi