Sudija iz Srbije u centru pažnje: Dosudio dva penala, dao dva crvena i poništio čist gol

Jovanović je imao posla

Sudija iz Srbije u centru pažnje: Dosudio dva penala, dao dva crvena i poništio čist gol

Midhat Šljivak

Engleska je u dramatičnoj utakmici savladala na gostovanju Island sa 1:0.

Jedini gol postigao je Raheem Sterling sa 11 metara u 90. minuti meča, a ovaj meč je obilježio i sudija iz Srbije Srđan Jovanović.

On je u ovom meču svirao dva penala, pokazao je dva crvena kartona, a Englezima je poništio čist gol.

Poništeni gol desio se na otvaranju meča. Harry Kane je zabio, a nakon duge pauze na kraju je odlučeno da je ofsajd i Jovanović je podigao ruku.

U drugom poluvremenu je isključio Kylea Walkera nakon žestokog starta, da bi u 89. minuti Ingasonu pokazao žuti karton - drugi i poslao ga je u svlačionicu zbog igranja rukom i dosudio je penal.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nakon što je Sterling zabio za 0:1, Island je dobio šansu da izjednači. Gomez je skrivio penal, ali Bjarnason je promašio.

Luda utakmica koja je izazvala zaista veliku pažnju.

Top Komentari

Leo
i Bosanac je dosudio 3 penala čini mi se
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi