Bosni i Hercegovini potrebno svjetsko čudo!

Još ima nade

Bosni i Hercegovini potrebno svjetsko čudo!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina se nalazi na rubu povratka u Ligu B UEFA-ine Lige nacija. 

Nakon četiri odigrana kola u grupi s Italijom, Nizozemskom i Poljskom popularni Zmajevi su osvojili dva boda s učinkom od dva remija i dva poraza.

Do kraja su preostala dva kola i Bosni i Hercegovini je potrebno svjetsko čudo ukoliko i naredeno izdanje Lige nacija želi dočekati u elitnom dijelu takmičenja.

Trenutno stanje na tabeli je sljedeće: Poljska ima sedam, Italija šest, Nizozemska pet, a Bosna i Hercegovina dva boda.

U narednom kolu Zmajevi gostuju popularnim Lalama i ukoliko žele da ostanu u Ligi A moraju pobijediti u Amsterdamu što se prema dosadašnjim rezultatima, ali i igri čini nemogućom misijom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ako pobijede Nizozemsku Edin Džeko i društvo bi i u posljednjem kolu protiv Italije morali ostvariti pozitivan rezultat, odnosno pobijediti ili remizirati u zavisnosti šta Nizozemska uradi protiv Poljske.

Dakle, računica je jasna. Zmajevi prvo moraju pobijediti Nizozemsku u gostima da bi zaržali šanse za opstanak, a zatim i Italiju kući ako ne žele da zavise od ostalih.

Top Komentari

SeoRusilac
Ne znam šta ćemo u ligi A? Bolje biti prvi u nižoj ligi nego zadnji u ligi A. Ako ništa prvoplasirana ekipa ide u neki naredni baraž
17 0
Eno30
Nama samo Bog moze pomoci zalosno ali istinito imas igraca koji igra za veliku Barcalonu igraca u Romi za dalaku da prejdze i u veliku Juventus igraca u Arsenalu a gledas jedan Island sakica duse od drzave a kako igraju kako se bore pa se pitam dali je do nasih igraca trenera ili politike i uprave. I moje misljenje dok god ova politika uprava bavi se poslom za koji nisu strucni nama pomaka napredka nema da stave neznam ti kojeg trenera ako mu uprava menadzeri igraca digiraju koga ce zvat ko ce igrati koliko mora biti muslimana hrvata i srba nema tu napredka. A nama navijacima ostace samo san da gledamo nase zmajeve na velikim takmicenjima i da posjedimo brzo gledajuci utakmice i u nadi da cemo otici na veliko takmicenje zalosno ali to je tako
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi