Borna Ćorić i Andrey Rublev u finalu turnira u St. Petersburgu

Turnir iz serije 500

Borna Ćorić i Andrey Rublev u finalu turnira u St. Petersburgu

U ruskom Sankt Petersburgu igra se turnir Serije 500 a u sutrašnjem finalu zaigrat će domaći igrač Andrey Rublev i Hrvat Borna Ćorić. 

Rublev je danas u sjajnom meču nakon preokreta savladao mladog Kanađanina Denisa Šapovalova 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4).

U prvom setu kanadski igrač dominirao je i vršio konstantan pritisak na servis Rubleva što mu je nakon jednog breaka u konačnici bilo dovoljno da osvoji prvi set. U nastavku meča ruski tenisač podigao je svoju igru na višu razinu, razinu koja je postala previše čak i za sjajnog mladog Kanađanina koji nije dugo izdržao pod paljbom kojoj ga je izvrgnuo Rublev. Na kraju je domaći igrač na zadovoljstvo domaće publike izborio ulazak u finale gdje će ga čekati Hrvat Borna Ćorić.

Ćorić je također nakon preokreta ušao u finale savladavši još jednog Kanađanina Miloša Raonića. Raonić je projurio kroz prvi set rezultatom 6:1, no Hrvat je uzvratio istom mjerom u drugom. Kako je vrijeme odmicalo Ćorić je sve bolje čitao servise visokog Raonića i na kraju potpuno uspio ukrotiti njegov početni udarac. Kada mu je anulirao najveće oružje Borna je meč uspio privesti kraju sa 1:6, 6:1, 6:4.

Top Komentari

Martial9
A gdje je Nas *****cic Dzumhur???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti