Borac deklasirao Rudar u Kaknju

Slavili sa 6:1

Borac deklasirao Rudar u Kaknju

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Banjalučki Borac danas je u Kaknju deklasirao Rudar sa 6:1 u meču osmine finala Kupa BiH.

Borac je furiozno počeo i poveo sa 1:0 već u 12. minuti utakmice. Sjajan gol postigao je Lukić koji je sa 20-tak metara pocjepao mrežu Rudara. U finišu drugog dijela gosti su postigli i drugi gol, a ovja put strijelac je bio Dujaković koji je skinuo paučinu na golu Rudara za 0:2.

Gosti su odlično otvorili drugo poluvrijeme i zaprijetili u 48. minuti preko Zakarića, ali Jusić u posljednji čas spašava domaće. Do trećeg gola Borac je stigao nakon sat vremena igre. Sjajna akcija Georgijeva i Ćosića koji ubacuje s lijeve strane, a sjajni Lukić sa sedam metara glavom pogađa za 0:3.

Samo tri minuta kasnije bilo je 0:4, a ovaj put se u listu strijelaca upisao Zakarić. Već u 67. minuti vidjeli smo i pet gol u mreži Kakanjaca. Nezadrživ je Ziljkić danas. Uzeo je loptu na 40 metara, prevario dvojicu domaćih igrača i sa 20 metara sjajno pogađa donji desni ugao za 0:5.

Rudar je u 74. minuti uspio da smanji na 1:5 nakon što je precizan sa bijele tačke bio Šubo. Ipak, Borac je samo tri minute kasnije stigao i do šestog gola, a konačnih 1:6 postavio je rezervista Marković.

Kup BiH, osmina finala:

Rudar - Borac 1:6

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Rudar Kakanj: Dinar, Bešić, Alajbegović, Šubo, Gavrić, Čehajić, Imamović, Sivac, Jusić, Mušija, Zukić.

Borac: Pavlović, Radulović, Jovanović, Ziljkić, Ćosić, Dujaković, Brtan, Lukić, Milojević, Georgiev, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harcos
Rutinski, a sad u komšiluk po bodove.
4 1
Hulk
Bravo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi