Krupa lagan zalogaj za šampiona BiH

Sarajevo bez problema do tri boda

Krupa lagan zalogaj za šampiona BiH

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 12. kolu Premijer lige BiH savladalo Krupu na Koševu rezultatom 3:0.

Bh. prvak je u ovaj meč ušao kao veliki favorit i sve osim pobjede tima Vinka Marinovića bilo bi veliko iznenađenje.

Već na otvaranju meča domaći tim je poveo. Vukmanović ruši Velkoskog u kaznanom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku sa koje Benjamin Tatar zabija za 1:0.

I nakon primljenog gola Bordo tim nastavlja sa napadima. Istina, Krupa je imala jedan opasan pokušaj prema golu Kovačevića, ali Sarajevo je stvaralo konkretnije šanse.

Dupovac je u 30. minuti umalo zabio. Bio je najviš u skoku, Kolak sjajno brani, no ni golman Krupe dvije minute kasnije nije mogao ništa. Amar Rahmanović ubacuje loptu, ona pogađa Galića i završava u mreži za prednost od 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Amar Rahmanović postiže svoj drugi gol. Tatar pborija po desnoj strani, ubacuje loptu za Velkoskog, a ovaj nesebično loptu spušta na peterac gdje je Amar Rahmanović koji zabija za 3:0.

Igralo je Sarajevo i dalje otvoreno. Napad za napadom je bio veoma opasan, Handžić je uzdrmao i okvir gola, a Krupa se nije branila i oni su pokušavali nešto da naprave u fazi napada, ali nije im išlo,

Handžić u 72. mnuti ima još jednu sjajnu šansu, Kolak brani, da bi tri minute kasnije Tatar pokušao direktno iz kornera, ali je to odbranio golman Krupe. Ostalo je do kraja 3:0 i bh. šampion je upisao još jednu laganu pobjedu.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Sarajevo - Krupa 3:0

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Rahmanović, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Karišik, Makitan, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Vukmanović, Andrejić, Mandić, Simonović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sancolinii
S pola snage. Stari prvak je sa Koševa !
13 0
user1597849779
Šampion šampionski sad zgazit Mladost
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi