Dug NK Čelik smanjen za 1,2 milona KM, zašto šute Gradonačelnik i gradska uprava?
Uprava Zeničana radi naporno kako bi se klub stavio na zdrave noge, pred njima je dug i mukotrpan put, ali istinska volja, želja, ali i znanje koje posjeduju garant su svjetlije budućnosti zeničkog kluba

Saopštenje kluba s Bilinog polja

Dug NK Čelik smanjen za 1,2 milona KM, zašto šute Gradonačelnik i gradska uprava?

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik nakon što su ga početkom ove godine napustili "investitori" iz Turske bio je pred samim gašenjem. Da ne dođe do najgoreg scenarija krivci su oni koji ga i najviše bole, navijači i simpatizeri ovog kluba.

Bivši Upravni odbor na čelu s Arminom Gafurovićem, te zatim novi Upravni odbor, odnosno sadašnje rukovodstvo na čelu sa Denisom Mušovićem uz veliku podršku UG "Robijaši 1988" Zenica uspjelo je za par mjeseci napraviti ogroman posao u klubu, te pokazati kako se treba ophoditi s onim što volite i cijenite u vašem životu.

U ponedjeljak je na press konferenciji prezentiran kvartalni izvještaj o finansijskim tokovima kluba, te se jasno vidi transparentan i savjestan rad nove Uprave, koja želi da Čelik ozdravi i postavi klub na zdrave noge.

Danas se klub s Bilinog polja oglasio s novim informacijama, ali i upoznao javnost o šutnji iz Gradske uprave, odnosno kabineta Gradonačelnika, koji ne odgovaraju na upit, odnosno su se oglušili na pozive iz kluba.

"Fudbalska igra u Bosni i Hercegovini se guši u duboko ukorijenjenim problemima, nesistematskim polurješenja i manjkom vizije u kojem smjeru trebamo da se krećemo. Kao što je fudbal u Bosni i Hercegovini potrebno ozdraviti od dna – od svakog kluba, preko kantonalnih, područnih i entitetskih saveza ka vrhu, tako je i klubove potrebno ozdraviti iz temelja. Za Čelik je vraćanje povjerenja prvi korak ka tom cilju. Kao jedini demokratski organizovan klub u Bosni i Hercegovini po principu „1 član – 1 glas“, NK Čelik Zenica polaže izuzetno veliku važnost na transparentnost svog poslovanja.
Ove sedmice objavljen je Kvartalni izvještaj o finansijskim tokovima NK Čelik Zenica između 15. jula i 20. oktobra 2020. god. gdje je prikazano da je dug kluba smanjen za 1.220.490 KM. Ovo je samo jedan od koraka u procesu ozdravljenju kluba. Rukovodstvo kluba još uvijek nije dobilo odgovor o izvršenju odluke Gradskog vijeća Zenica od 20. augusta 2020. god. kojim se Grad pravno obavezao platiti porezni dug kluba. Gradonačelnik Zenice i ostatak gradske uprave su se oglušili na sve pozive kluba za očitovanje i sastanak" poručili su iz zeničkog kluba.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nema sumnje da se mnogo toga na bolje promijenilo posljednjih mjeseci u NK Čelik, te da je dug put oporavka i vraćanja kluba na staze stare slave, ali se sve može kada se prema jednom od simbola Zenice ophodi domaćinski, te se sredstva troše transparentno sa svim finansijskim izvještajima, odnosno ne stvaranu novih dugova.

Kao što su i ranije najavili prvi cilj rukovodstva kluba je deblokada računa, a kada se to desi, kako kažu iz kluba bit će veliki dan za Zenicu i Čelik, jer nakon dugo godina klub će imati odblokiran račun, što je garant za budućnost, odnosno za normalno poslovanje i egzistiranje ovog kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sektorlj
Dug smanjen za 1.2 miliona KM za 3 mjeseca? To bi znacilo da je klub imao prihode od minimalno 1.5 miliona KM u ta tri mjeseca. Odakle? Gdje je taj kvartalni izvjestaj kad su tako transparentni? Crvena Zvezda i Dinamo kao dva najjaca i najstabilnija kluba u regionu su jedini koji imaju godisnje prihode preko 3 miliona eura zahvaljujuci transferima i Ligi Prvaka tako da ovo nije bas realno.
1 8
dinass
Namolili su bivse igrace da oproste dugovanja i manji su troskovi u kukuruz ligi ali mislim da je to to sto se tice smanjenja duga na ovaj nacin
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti