Simuliran žrijeb kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina bi vodila veliku borbu sa Skandinavcima!

Zmajevi u četvrtom šeširu

Simuliran žrijeb kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina bi vodila veliku borbu sa Skandinavcima!

Admin Čaušević

Definitivni izgled šešira za žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iz eurozone bit će poznat u srijedu navečer kada se okonča grupna faza Lige nacija. 

Prema trenutnoj situaciji Bosna i Hercegovina je ispala u četvrti šešir što znači da će Zmajevima biti još teže izboriti plasman na Mundijal.

We Global Football, stranica koja redovno ažurira podatke o mogućim šeširima je simulirala žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Bosna i Hercegovina bi se našla u grupi H, a borbu za SP bi vodila sa skandinavskim selekcijama Danske (I šešir) i Norveške (III šešir).

Iz drugog šešira prema simulaciji žrijeba Zmajeve je zapala uvijek neugodna Švicarska, dok su iz iz petog i šestog šešira selekcije Armenije i Moldavije.

Podsjećanja radi, žrijeb kvalifikacija za SP je na pogramu 7. decembra u Nyonu. Ukupno 55 reprezentacija će biti podijeljeno u 10 grupa. Jedna polovina od po šest timova u grupi, a druga od po pet ekipa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati pobjednici grupa, dok će drugoplasirane selekcije igrati baraž. Baraž će igrati i dvije najbolje selekcije iz Lige nacija koje kvalifikacije nisu završili na prva dva mjesta u svojim grupama.

U baražu će tako igrati 12 selekcija podijeljenih u šest polufinalnih parova. Pobjednici polufinalnih parova će igrati finala. Tri pobjednika finalnih duela idu na SP. Evropa će na Svjetskom prvenstvu imati ukupno 13 protivnika.

Top Komentari

Eno30
A i navijanje je smjesno neamo himne sa tekstom onda kad pojde se navijati bosna je champion to mi je najsmjesnie
2 7
SeoRusilac
Pilići kakvi zmajevi. Zmajevima su se mogli nazvati igrači iz generacije Misimović, Salihović,Ibišević... Odvratan mi je postao ovaj nadimak zmajevi.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi