Pitali smo Balakova za Peteva: "Odličan je trener..."
FOTO: EPA

Ko će naslijediti Dušana Bajevića?

Pitali smo Balakova za Peteva: "Odličan je trener..." · Intervju

Samir Mlaćo
Ko će naslijediti Dušana Bajevića? Pitanje je to koje je posljednjih dana vrlo aktuelno u bh. medijima, a konačna odluka bi trebala biti donesena do kraja godine.

Brojni fudbalski stručnjaci su u igri, veliki dio javnosti "lobira" za Sergeja Barbareza čija je boljka to što iza sebe nema kakvo-takvo trenersko iskustvo, a još se spominju Meho Kodro, Sergej Jakirović, Mladen Krstajić, Ivajlo Petev.

Na ovoj listi Petev je taj koji iza sebe možda ima i najveće iskustvo. Svojevremeno je napravio odlične rezultate sa Ludogoretsom, a kasnije je još vodio reprezentaciju Bugarske, AEL Limassol, Dinamo, Jagielloniju... Spremnost da preuzme Zmajeve pokazao je i time što je doputovao u Sarajevo kako bi razgovarao sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem koji su inače zaduženi za pregovore s potencijalnim kandidatima.

S obzirom da Petev figurira kao jedan od glavnih kandidata, mišljenje o njemu tražili smo od bugarske legende - Krasimira Balakova.

"Čuo sam baš da je Ivajlo kandidat za selektora BiH. Prijatelj mi je, znamo se..., ali i bez toga smatram da je on odličan trener koji bi mogao biti od velike pomoći. Mnogo je marljiv, ima svoju filozogiju, kao i iskustvo. Jedan je od najboljih bugarskih trenera", kaže bivši trener Hajduka za SportSport.ba, pa nastavlja:

"Vodeći Ludogorets je napravio velike stvari, osvojio nekoliko trofeja, a dobra stvar je što ima i iskustva radeći u reprezentaciji. I ovdje je bio selektor", podsjeća Balakov.

O reprezentaciji BiH ima visoko mišljenje.

"Šteta je što niste izborili plasman na Evropsko prvenstvo, imate dosta dobrih igrača koji igraju u velikim klubovima. Želim vam vam od srca sve najbolje u budućnosti."

Jedan od kandidata za reprezentaciju je bio i Krasimirov prijatelj Bruno Akrapović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znam da su i njega kontaktirali, trebao je ići na razgovore, ali odlučio se za CSKA. Poznajem Brunu jako dobro, također je odličan trener."

Balakov koji je za reprezentaciju Bugarske odigrao skoro stotinu utakmica danas radi kao trener u klubu CSKA 1948.

Top Komentari

Rajvosa2019
Isto kao kad bi mene neko nesto pitao za habera Krezu , ja bi ga naravno nahvalio- a u sustini Krezo nece kile da digne- boli ga racku za sve - voli i popiti i ima jako kratak fitilj . Ali je Krezo raja , a ovaj Petev je sto se tice selektora taraba
12 2
Hakkinen
Vi niste normalni ako fakat mislite nešto sa bugarom. Pa ovo je BiH i ko ima pravo da se igra sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine?!
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi