BiH bi lako mogla dobiti još jednog rivala u grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?!

I Katar će nastupati

BiH bi lako mogla dobiti još jednog rivala u grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?!

Edmir Škorić

Britanski Independent iz raznih izvora donosi vijest da će Katar igrati evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Katar je domaćin turnira koji se igra 2022. godine, ali će igrati u kvalifikacijama. Ideja je uravnotežiti grupe i domaćinu također pružiti pripremne utakmice uoči značajnog događaja za nogometnu kulturu te zemlje.

Izvori navode da će bi Katar najprije mogao biti smješten u grupu A u kojoj su Irska, Portugal, Luksemburg, Srbija i Azerbejdžan, mada se navodi da nije isključeno da to bude grupa B, D ili E. Podsjećanja radi, u grupi D, koja je također s pet reprezentacija, nalazi se i BiH zajedno s Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, pa nije isključeno da neočekivano dobijemo i petog rivala.

Ovaj potez dolazi nakon pregovora između AFC-a i UEFA-e, a nije prvi put da je Katar na sličan način uključen u druge konfederacije.

Sudjelovali su i na Copa Americi 2019., a trebali bi biti pozvani i 2021. godine. Također će sudjelovati u Concacaf Gold Cupu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bodovi protiv Katara vjerojatno se neće računati, a samo će omogućiti reprezentacijama sa slobodnim danom da igraju polu-takmičarsku utakmicu, a ne prijateljsku utakmicu, dok će igrači Katara imati priliku da se dodatno uigravaju i upoznaju druge zemlje.

Top Komentari

BBB25
Jedina grupa u koju bi mogli upasti je grupa A. Razlog je jednostavan- Cristiano Ronaldo! Gdje je on tu su i dolari
6 0
2323
Nemojte i njih i ovo je mnogo..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti