Prije Izvršnog odbora sastanak Komisije za odabir novog selektora

Ko će naslijediti Bajevića?

Prije Izvršnog odbora sastanak Komisije za odabir novog selektora

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra bi konačno trebala dobiti novog selektora.

Nakon što je istekao ugovor Dušanu Bajeviću čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dali su se u potragu za njegovim nasljednikom, a ko će to biti vjerovatno će biti poznato sutra nakon sjednice Izvršnog odbora koja je zakazana za 14:00

No, prije Izvršnog odbora sastanak će održati Komisija za odabir selektora u sastavu Elvedin Begić, Ivan Beus, Milorad Sofrenić, Vico Zeljković i Irfan Durić, koja će vjerovatno još jednom izanalizirati izvještaje Stručne komisije, odnosno Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića.

U ovom trenutku najveće šanse za preuzimanje Zmajeva imaju nekadašnji reprezentativac naše zemlje Sergej Barbarez, te bugarski stručnjak Ivaylo Petev, no na kraju ne bi bilo iznenađujuće s obzirom na to da su članovi Izvršnog odbora "podijeljeni" da za selektora bude izabrano neko "treće" trenersko ime.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U svakom slučaju, vremena za odugovlačenje više nema. Kvalifikacija za Mundijal su sve bliže, a ko god bude izabran, neće mu biti lako. Zmajevi su u velikom padu, žrijebanje grupa za Mundijal dočekali su u četvrtom šeširu i možda je to najbolji pokazatelj koliko je zapravo na niske grane pala naša reprezentacija.

Na kraju dodajmo da po novo Statutu, Izvršni odbor može donositi odluke ako je na sjednici prisutno najmanje 12 od 15 članova, a odluke su pravovaljane ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih od kojih jedan glas mora biti iz FSRS, te po jedan od predstavnika "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Dakle, ako na sjednici budu prisutni svi članovi IO, novi selektor mora dobiti jedanaest glasova s tim da po jedan mora biti od predstavnika FSRS, "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Top Komentari

Chico
Nadam se da Sergej Barbarez NIKADA nece biti selektor. Prvo zbog toga jer se nikad nije potrudio da to bude, osim sto se nudio preko medija, a drugo jer je preko Dzeke, a nekada i Spahica - potkopavao svakog selektora. Sjetite se samo 2010. ili 2011. kada su nas Rumuni nabusili 3-0. Jedan od najbitnijih momenata u nasoj historiji. Pape udara sakom od stol na press konferenciji poslije utakmice, nikad ni prije ni poslije u svim mandatu nije bio toliko ljut. Sergej Barbarez nakon te utakmice prestaje dolaziti na utakmice repke (do tad je bio na svakoj), i javno je rekao da vise nece dolaziti. Repka proigra strasno i samo nesreca u Parizu (opet Emir Spahic, kakva slucajnost) nas sprjecava da odemo na EP. Poslije igramo fenomenalno, Pape je usrao sve sa Tinom Susicem ali ubijedjen sam da je klan ponovo ozivio kao i ambicije pokerasa da bude selektor. Zato od srca kazem i zelim, nikad ne bio da Bog da, pa makar i Petev nas preuzeo.
2 4
tcity055
Nema ovo veze sa izborom selektora ovo je Begićeva igranka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi