E sada postaje zanimljivo: Manchester City se u potpunosti vratio u borbu za titulu

Sigurna pobjeda Građana

E sada postaje zanimljivo: Manchester City se u potpunosti vratio u borbu za titulu

Edmir Škorić

U susretu 19. kola engleskog Premiershipa Manchester City je rutinski pobijedio Crystal Palace s 4:0.

City je ušao u formu, vezao je petu pobjedu u prvenstvu i sa 35 bodova se domogao drugog mjesta. S obzirom na "nulu" između Liverpoola i Manchester Uniteda, City se lideru primakao na samo dva boda i u potpunosti se vratio u trku za prvo mjesto.

Još jedna dominatna partija izabranika Pepa Guardiole, a otpor gostiju slomljen je u 26. minuti. De Bruyne je fantastično centrirao, a John Stones glavom pogodio za 1:0.

U nastavku je City s još tri gola završio posao. Najprije je u 56. minuti Ilkay Gundogan povisio na 2:0 sjajnim golom, a onda u 68. minuti novi gol Stonesa za 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije City imao milosti prema gostima, pa je u 88. minuti Raheem Sterling postavio konačnih 4:0.

Za tri dana City bi trebao da ugosti Aston Villu ie to mu dobre prilike da nastavi s pobjedama, dok će Palace biti domaćin West Hamu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dado178
Sad postaje dosadno, ubrzo se City odvaja od ostalih
5 1
Ade1987
Nisu se oni vratili nego su i bili uvjek u borbi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti