Edin Džeko ima želju, ali ona bi ga mogla skupo koštati
Foto - EPA

Dijamant između Rome i odlaska

Edin Džeko ima želju, ali ona bi ga mogla skupo koštati

M. Šljivak

Edin Džeko ima dosta problema u Romi.

Sukob sa trenerom Paulom Fonsecom doveo je do toga da ga se klub želi riješiti i bh. napadač je ponuđen brojnim klubovima.

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Džeko do kraja zimskog prelaznog roka napusti rimski klub, koji je očigledno odlučio da im Edin više nije potreban.

Brojni klubovi se povezuju sa Džekom. Najviše Inter, PSG, Juventus, ali i West Ham, kojem se međutim bh. fudbaler ne raduje.

Ne raduje se ni odlasku iz Rima. Džeko bi, prema pisanju italijanskih medija najradije ostao u klubu, a to je i njegova supruga Amra istakla u intervjuu od prije nekoliko nedjelja.

Oglasi

Ipak, ostanak u Romi bi značio velike neprilike. Corriere dello Sport tvrdi da je Edinu već rečeno da neće ostati kapiten i da će traka pripasti nekome drugom.

Fonseca smatra da se Džeko ne ponaša kapitenski i traka navodno neće biti na njegovoj ruci ako ostane u klubu. Isti izvor tvrdi da bi mogao biti i sklonjen iz ekipe na duži period i to bi za dijamanta sigurno bio najveći udarac u karijeri, jer u tom slučaju sigurno ne bi igrao.

Roma bi međutim najradije da proda Džeku i da sve na kraju mirno završi. Pokušavaju ga se na sve načine riješiti i na tome će raditi u narednih sedam dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šta će se desiti vjerovatno ćemo znati do 1. februara kada će biti okončan zimski prelazni rok.

Džeko je odigrao 242 utakmice za Romu i zabio je 114 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Ma pređi i Lazio pa im hebi mater.
20 1
Miky007
Evo ga sada opet cirkus..Sportsport.ba i Dzeko transver 84-ta epizoda :)
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti