Edin Džeko ponuđen Manchester Unitedu!

Zakuhalo se

Edin Džeko ponuđen Manchester Unitedu!

E. Škorić

Engleski mediji raspisali su se o mogućem transferu Edina Džeke u Manchester United.

Brojni portali na Otoku prenijeli su jutros informaciju Corriere dello Sporta, a u kojom se navodi da je Džeko ponuđen Manchester Unitedu, nakon što se posvađao s trenerom Rome Paulom Fonsecom.

Smatra se da će Džeko definitivno napustiti Romu u naredna dva dana, odnosno do kraja zimskog prijelaznog roka, ali još nije poznato u kojem će klubu odigrati ostatak sezone.

Džeko ima najveće ambicije i nije isključen povratak u Manchester, ali u onaj crveni dio, kako bi pokušao s Unitedom osvojiti titulu koja odavno ne stanuje na Old Traffordu.

Ipak, najizglednije je u ovom trenutku da pređe u Inter u razmjeni dva kluba, prema kojoj bi Alexis Sanchez došao na Olimpico. I u Interu bi Džeko dobio priliku da se bori za titulu.

Što se tiče Manchestera, Džeko bi pojačao napad u kojem su Edinson Cavani, koji nije spreman za velike napore i za 90 minuta u svakoj utakmici, kao i Anthony Martial koji je daleko od željene forme.

Zbog toga bi Manchester United mogao odlučiti o kratkoročnom angažmanu Džeke, koji je četiri sezone igrao za City s kojim je osvojio pet trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Romi se nametnuo kao jedan od glavnih igrača, postao je i kapitem odigrao je 224 utakmice i postigao 114 golova, ali zbog nedavne svađe s Fonsecom mogao bi vrlo brzo završiti svoju epizodu u središtu Italije.

U Romi se ipak nadaju da će Džeko ostati, a da bi ostao i da bi sve bilo kao ranije, Dijamant mora da pruži ruku Fonseci i izvini mu se pred saigračima. Hoće li ego pobijediti na kraju, tek ćemo da saznamo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klackalica
Jel vi svako jutro izvlacite novi klub u koji cete smjestit Dzeku taj dan, cisto da napisete neki clanak iako nema nikakvog smisla?
12 4
karlhajncbrazzzo
Hoće li tim sa Grbavice išta hajrovati ovim transferom?
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi