Uvodi se pravilo koje će zauvijek promijeniti nogomet, a tiče se transfera

ECA najavljuje velike promjene

Uvodi se pravilo koje će zauvijek promijeniti nogomet, a tiče se transfera

Edmir Škorić

Evropski nogomet spreman je za revoluciju koja bi trebala da počne od 2024. godine.

Iz godine u godinu svjedoci smo raznih nogometnih promjena, ali čini se da se tu neće zaustaviti. Skupština ECA-e (Asocijacija evropskih klubova) namjerava na Skupštini koja se održava ovh dana napraviti neke velike promjene.

To uključuje od ranije najavljeno preuređenje Lige prvaka, ali bit će i promjena u transfer tržištu.

Tim pitanjembave se brojni veliki klubovi. Želja je da se izbjegne ekonomska pronevjera i nenadoknadivi sportski gubici koje trenutno izazivaju transferi velikih zvijezda.

U principu, plan je da se zabrane transferi igrača među velikanima koji igraju Ligu prvaka i da ti klubovi mogu da pregovaraju samo sa igračima iz niže rangiranih klubova, što je potvrdio i predsjednik ECA-e i prvi čovjek Juventusa Andrea Angelli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ta bi mjera direktno utjecala na buduće transfere velikih zvijezda poput Mbappea ili Haalanda, koje klubovi iz istog ranga ne mogu da dovedu osim ako im istekne ugovor. Na taj način izbjegava se na tržištu višak potrošnje i na taj način će se izbjeći da neki 'veliki' timovi budu oslabljeni u odnosu na druge. To bi naravno dovelo do potpunog izjednačavanja među klubovima kao što su Bayern, Real, Barcelona, Borussia Dortmund, Juventus, Milan, Manchester United, PSG...

Dakle, ECA radi na tome da zabrani transfere igrača iz Barce u Real ili iz PSG-a u City, iz Bayerna u Juventus i slično.

Top Komentari

DamirT
Al ce zato oslabiti jos vise slabije klubove...
3 7
Kukiiiii
Gluposti valjate/ju !
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi