Gdje ste milioni, evo zagrebačkih Modrih?! Dinamu je prolazak dalje donio silan novac!

Veliki uspjeh

Gdje ste milioni, evo zagrebačkih Modrih?! Dinamu je prolazak dalje donio silan novac!

Admin Čaušević

Dinamo je ostvario najveći uspjeh u novijoj historija plasiravši se u četvrtfinale Europa lige.

Modri su odigrali fenomenalan meč i pobijedili su Tottenham s 3:0 poslije produžetaka te su tako i napunili klupsku kasu.

Računajući nagrade od UEFA Dinamo je plasmanom u četvrtfinale inkasirao dodatnih 1.5 miliona eura.

Zagrepčani su prije ove utakmice nastupima u kvalifikacijama za Ligi prvaka i Europa ligu te u grupi Europa lige inkasirali približno 7.5 milijuna eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon što je izbačen Krasnodar zarada je narasla na 8.6 miliona eura, pa je poslije izbacivanja Tottenhama zarada od UEFA-e veća od 10 miliona eura.

Eventualni plasman u polufinale Modrim će donijeti 2.4 miliona eura, dok nagrada za prolazak u veliko finale vrijedi 4.5 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Poslije raspada Jugoslavije Dinamo - Zagreb je najuspesnii klub na prostorima bivse Jugoslavije, njemu se danas dive Crvena Zvezda, Partizan, Zeljo, Sarajevo i ostali. Bravo za Dinamo - Forza Dinamo - Zagreb.
13 0
nedim_rajvosa46
Mamiću uzmi neki klub iz BiH...please...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi