Misimović "krade" Austrijancima veliku nadu Juventusa

Talentovani veznjak na radaru Zmajeva

Misimović "krade" Austrijancima veliku nadu Juventusa

A. Čaušević

Dijaspora će kako u prošlosti tako i u budućnosti biti nepresušni izvor kada su u pitanju budući bh. reprezentativci, najsvježiji primjeri su svakako Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić.

Ahmedhodžić i Hadžikadunić su kalibar za narednih deset godina i za očekivati je da uskoro budu štoperski tandem u reprezentaciji. Veliku ulogu u svemu imao je Zvjezdan Misimović.

Misimović intenzivno radi na angažovanju još jednog "dijasporca" u nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Riječ je o mladom Ervinu Omiću.

Omić je rođen u Austriji, prve fudbalske korake je napravio u Riedu, a skoro dvije godine je član omladinskih selekcija slavnog Juventusa.

Ovaj 18-godišnjak može pokrivati više pozicija u veznom redu, standarni je član Juventusove primavere, odnosno juniorske ekipe Stare dame sa 13 nastupa ove sezone.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je Misimović obavio razgovore s talentovanim veznjakom koji je izrazio želju da ubuduće nastupa za reprezentaciju BiH.

Naredni korak za popularnog Misketa je razgovor sa Omićevim roditeljima, a kako saznajemo i to će biti obavljeno vrlo brzo.

Omić je igrao za U15, U16 i U17 omladinske selekcije Austrije. Do sada je skupio 20 nastupa uz osam postignutih golova što znači da Austrijanci poprilično vjeruju u njegov talenat. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Misimović paralelno "nagovara" i Armina Gigovića da obuče dres Zmajeva. Veznjak Rostova je prošao omladinske selekcije Švedske, ali se još nije oglasio za koju selekciju igrati.

Ukoliko pogledamo u prošlost "dijaspora" je znala iznjedriti odlične igrače, među njima je pa i sam Misimović koji je rođen u Minhenu, a odlučio je nositi dres seniorske selekcije BiH.

Top Komentari

@dn@n
Bravo za Misketa, radi pravi posao
13 1
dragonBH
Treba nam ove djece, nek se odmah uigravaju.. svaka cast
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi