Suspendovan Ronald Koeman
Foto - EPA

Zbog crvenog kartona

Suspendovan Ronald Koeman

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman suspendovan je za naredne dvije utakmice nakon crvenog kartona kojeg je dobio u utakmici protiv Granade.

Rukovodstvo La Lige donijelo je odluku da kazni nizozemskog stručnjaka s dvije utakmice zabrane vođenja ekipe i njega neće biti pored terena u utakmicama s Valencijom i Atleticom iz Madrida.

Nakon utakmice protiv Granade koju je Barcelona izgubila sa 2:1 na Camp Nouu, Koeman je govorio o crvenom kartonu i nije mu bilo jasno zašto ga je dobio.

Nizozemac smatra da je sudija želio da bude u centru pažnje i da je bez ikakvog razloga završio na tribinama.

"Čini mi se da je četvrti sudija večeras želio biti u centru pažnje. Ne razumijem zašto, nisam rekao ništa loše, nisam ničim uvrijedio sudiju. Razgovarao sam s četvrtim sudijom, a onda je on rekao nešto čime je pokazao da me ne poštuje. Rekao sam mu jedno, on je svojim odgovorom pokazao nepoštovanje prema meni, a ja sam mu uzvratio. Međutim, ponavljam, nisam ga ničim uvrijedio".

Nakon utakmice pojavio se sudijski izvještaj s meča, a Koeman je isključen zbog riječi 'kakav lik', koje je uputio četvrtom sudiji. Zbog toga je na kraju kažnjen i Nizozemac neće biti pored terena u važnim utakmicama s Valencijom i Atleticom.

[twitter]https://twitter.com/HagridFCB/status/1387858397261881345[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja sezone Barcelona će voditi veliku bitku s Atleticom, Realom i Sevillom za titulu prvaka. Katalonci su trenutno na trećem mjestu La Lige sa 71 bodom, koliko ima i Real Madrid. Sevilla ima bod manje, a vodeći Atletico je skupio 73 boda.

Sudar s Atleticom bi na kraju mogao odlučiti i prvaka Španije, ali do kraja sezone Katalonci moraju biti zaista perfektni ako misle da nakon Kupa Kralja u klub donesu još jedan trofej.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felee
Uleti Pjanke dok ga nema
8 0
Malmi_Suomi
E neka si odvratni Nizozemac nikada te ni kao igrača nisam gotivio a pogotovo sada šta radiš i ZBOG ČEGA Pjaniću. Ponižavaš ga na sve moguće načine g*vno žuto. Ne mrzim Barcu ali zbog tebe dabogda 4-ti završili. Toliko od mene. ŽUTOKLJUNAC JEDAN
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi