Bio je na dnu, a onda je "uskrsnuo": Nerealno šta je Oliveira uradio Chandleru!

Velika pobjeda Brazilca

Bio je na dnu, a onda je "uskrsnuo": Nerealno šta je Oliveira uradio Chandleru!

Admin Čaušević

Nakon odlaska Khabiba Nurmagomedova u penziju, pojas prvaka je ostao upražnjen, a UFC je odlučio da se Charles Oliveira i Michael Chandler bore za pojas. Bilo je to na UFC 262 događaja u Houstonu.

Oliveira se već 11 godina takmičici u UFC-u, a konačno je osvojio pojas nakon što se vratio na nevjerovatan način jer je u prvoj rundi bio na samoj ivici od poraza.

S ovom pobjedom definitvno je počela nova era UFC-a u lakoj kagetogoriji nakon penzionisanja legendarnog Dagestanca počekom godine.

"Zaslužio sam ovo i želio sam da pokažem da sam najbolji u ovoj kategoriji", rekao je vidno emotivni Oliveira nakon što mu je stavljen pojas oko struka: "Dokazujem sviga da sam lav lavova!"

Ovom 31-godišnjaku je bilo potrebno čak 28 borbi da konačno stavi ruke na zlatni pojas. Tako je nadmašio neslavni rekord Michaela Bispinga od 26 borbi.

Brazilac je bio u ozbiljnoj opasnosti u prvoj rundi nakon što je preživio seriju teških udaraca, ali ga je zvono nekako spasiolo. Povratak je najavio u drugoj rundi, da bi u trećoj dovršio Chandlera.

"On je pravi obrac, ne možete mu ništa oduzeti, ali obećavam da ću uzeti taj pojas u narednih 12 mjeseci. Imat ćemo revanš", kazao je 35-godišnjak nakon poraza.

Inače, kompletan UFC svijet je potpuno iznenađen načinom na koji se borba odvijala. Niko nije sumnjao u nagli preokret nakon prve runde, osim Oliveira čije suze, sreća i radost najbolje opisuju koliko mu znači ova pobjeda.

Top Komentari

Irriducibilli
"Brazilac je bio u ozbiljnoj opasnosti u prvoj rundi nakon što je preživio seriju teških udaraca, ali ga je zvono nekako spasiolo. Povratak je najavio u drugoj rundi, da bi u trećoj dovršio Chandlera." Ja ne znam da li ovi novinari gledaju borbu ili samo copy/paste neki tekst... TKO je bio na pocetku druge runde za vasu informaciju. Inace dobra borba, mogla otici na bilo ciju stranu...
0 0
Robijasi_It
Nekaje ovom napuhanom americkom supku stoje najavljivao da ce svihu nokautirat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti