Ribery podsjetio na najbolje dane - defanzivcima Napolija se bukvalno mantalo nakon driblinga

Majstor ostaje majstor

Ribery podsjetio na najbolje dane - defanzivcima Napolija se bukvalno mantalo nakon driblinga

Edmir Škorić

U Firenci su danas svoj meč 37. kola Serije A odigrali Fiorentina i Napoli.

Fiorentina nije uspjela da zaustavi Napoli, koji je slavio s 2:0 i došao na prag plasmana u Ligu prvaka. Timu Gennara Gattusa bit će dovoljna pobjeda nad Veronom kod kuće za potpuno slavlje, s tim da ovisno o drugim rezultatima može i sa bodom ili čak i porazom da ostane u Top 4.

Osim dva gola gostiju, današnji meč obilježio je nevjerovatni Franck Ribery s nekoliko driblinga. Podsjetio je na svoje najbolje dane, izludivši defanzivce Napolija.

Šteta što sve na kraju nije krunisao golom, ali su ga u zadnji čas gosti izblokirali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ribery je u Fiorentinu došao u ljeto 2019. godine, a prethodno je 12 godina igrao u Bayernu gdje je ostavio ogroman trag. 38-godišnjak je s Bavarcima osvojio devet naslova Bundeslige, šest puta Kup Njemačke, četiri puta Superkup Njemačke, Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo i Ligu prvaka.

Top Komentari

Baboisback
Koja slucajnost,svi penali idu u korist Zrinjskog i Sirokog. I crveni za Olimpik,ne smiju ispasti 2 srpska kluba. Kako providno.
2 0
bazaorao
ovo je najneregularnija liga u evropi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi