Luda utrka u Le Mansu: Miller slavio, Marquez "letio" dva puta

Vozilo se po kišnim uslovima

Luda utrka u Le Mansu: Miller slavio, Marquez "letio" dva puta

Admin Čaušević

Jack Miller je pobjedio na Velikoj nagradi Francuske u MotoGP klasi na stazi u Le Mansu. 

Miller je bio na kraju najsnalžljiviji u kišnoj utrci, a pobjedu je odnio ispred Jahonna Zarca, dok je Fabio Quartararo završio na trećem mjestu.

Kiša je učinila da utrka donse mnogo padova, promjene motorac, odrađivanje kazne te zaista veoma uzbudljivo utrkivanje.

Marc Marquez je u jednom trenutku bio vodeći, ali je sjajni Španac pao čak dva puta pa je na kraju bio primoran da odustane.

Interesantno da je pobjednik Miller bio primoran da odradi dva kruga kazne, ali je na kraju opet trijumfovao što može veseliti ekipu Ducatija uoči VN Italije u Mugellu.

S trećim mjestom Quartararo je deset dana nakon operacije ruke stigao na prvo mjesto u generalnom poretku sa 80 bodova.

Francesco Bagnaia koji je danas bio četvrti je drugoplasirani s bodom manje. Slijede Johann Zarco, Jack Miller, Maverick Vinales...

Top Komentari

Zoilomas
Jasno se vidi da je nesto uzdrmalo motor prije ulazenja u okuku gdje je Marquez izgubio kontrolu. 100% nesto uredu sa motorom ovog vozaca zato leti na svakoj trcia najvise se moze prepoznati po zvuku motora, ako preslusas vidjet ces razliku zvukova malo nakon tresnje.
0 5
stakleni
Ispade da Marquez nije velik kao Doktor Rossi. Barem ove sezone izgleda osjeća previše pritiska i pravi greške. Moguće da se radi o čistoj psihologiji. Da malo poradi na tome, može da se ponovo vrati u dominantnu poziciju. Što se Rossija tiče, njegovo vrijeme je izgleda prošlo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti