Sramotan potez Zahavija: Pogbi namontirao izraelsku umjesto palestinske zastave

Ponovo u centru pažnje

Sramotan potez Zahavija: Pogbi namontirao izraelsku umjesto palestinske zastave

H. Zilić

Nakon što je završen susret 37. kola Premiershipa između Manchester Uniteda i Fulhama (1:1), Pogba je marširao Old Traffordom s palestinskom zastavom u rukama.


On je samo još jedan u nizu velikih igrača engleskih timova koji su stali na stranu Palestine. Prije njega su to učinili Riyad Mahrez, Sadio Mane, Mohamed Salah...

Na ovaj način Pogba je izrazio solidarnost sa palestinskim žrtvama nakon sukoba sa Izraelom koji traju već danaima i koji su, nažalost, sve intenzivniji.

Međutim, brzo nakog toga stigao je sramotan odgovor u režiji izraelskog fudbalera Erana Zahavija koji je objavio sliku Pogbe, a umjesto palestinske zastave montirao je zastavu Izraela.

Oglasi

Ovaj potez Zahavija sigurno će naići na velike osude, a nije prvi put da nešto slično uradi.

Bezobrazluk bez granica: Izraelac "oskrnavio" slavlje igrača Leicestera sa zastavom Palestine

Izraelski napadač PSV-a iz Einhdovena Eran Zahavi propisno se narugao palestinskim žrtvama nakon svoje jedne objave na Instagramu.

Leicester je za vikend u finalu engleskog FA Kupa slavio protiv Chelseja sa 1:0 golom Tielemansa u 63. minuti. Nakon utakmice, dvojac pobjedničke ekipe Wesley Fofana i Hamza Choudhury, skrenuli pažnju na sebe prilikom ceremonije dodjele pehara.

Naime, njih dvojica su razvili zastavu Palestine kao znak podrške u teškim trenucima

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još veću prašinu iza sebe je podigao izraelski napadač Eran Zahavi koji je putem svog Instagrama preko njihove fotografije stavio veliku zastavu Izraela uz ironičnu poruku "hvala na podršci". Objavu je ubrzo izbrisao, ali ona nije mogla promaći navijačima skoji su sačuvali screenshot.

Top Komentari

Zgembic
Ovaj smrad pojede se od muke sto su normalni ljudi prepoznali dobro nasprem zla koje cifut uzalud promovise. Kako los karakter Moras imati da se ovako javno ofiras bez obzira sad o cemu da se radi.
36 1
MaDaj
Generalno, ko mu ebe mater?
28 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi