Haaland se šokirao kada je čuo koliko novca za njega traži Borussija Dortmund

Dao je iskren odgovor

Haaland se šokirao kada je čuo koliko novca za njega traži Borussija Dortmund

Endin Čaušević

Prije nekoliko sedmica pojavile su se špekulacije da će Erling Haaland napustiti Borussiju Dortmund, ali čini se da od toga neće biti ništa ovog ljeta.

Haaland se nalazi na meti mnogih evropskih klubova, ali u Borussiji Dortmund jednostavno nisu spremni da ga puste ovog ljeta.

Norvežanin u svom ugovoru ima klauzulu da narednog ljeta može napustiti Dortmund za 100 miliona eura i čini se da je izgledno da će Haaland tek za godinu dana promijeniti klub.

On se povezuje s nekoliko evropskih klubova, ali teško da ga neko sada može priuštiti jer Dortmund za njega traži čak 175 miliona eura.

Haaland je počeo s Dortmundom pripreme za novu sezonu, a jučer je dao intervju koji je privukao dosta pažnje. Novinar je pitao Haalanda šta misli o cijeni koju je Dortmund postavio za njega, a on je dao iskren odgovor.

"Tek sam jučer pričao sa svojim agentom. Nismo se čuli mjesec dana jer se ništa ne dešava i to je jedina istina. 175 miliona eura? Nadam se da je to samo špekulacija jer je to previše novca za jednog igrača", rekao je Haaland i dodao.

"Prije svega imam još tri godine u svom ugovoru i uživam ovdje. Naravno da mi je važno da osvajam trofeje s klubom i to je ono što želim u karijeri, ali idem korak po korak".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je napravio fantastičan potez kada je početkom 2020. godine doveo Haalanda za svega 20 miliona eura iz Red Bull Salzburga i jasno je da će na njemu zaraditi ogroman novac.

Haaland je u dresu njemačkog kluba odigrao ukupno 59 mečeva u svim takmičenjima i zabio je nevjerovatnih 57 golova, te je dodao još 15 asistencija i jasno je zbog čega se mnogi klubovi "otimaju" za njegov potpis.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Najbitnija stvar je da 40 mil provizije nije puno.... Drugim riječima reci agentu da je to puno movca, pa onda govori sta je puno a sta malo
1 1
user1614253891
Navijac sam Bayerna, veliki, ali ovaj lik nije normalan.. biti ce jedan od najvecih ikad ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi