Miloš Gigović u bh. timu sudija za meč Konferencijske lige!

Prvo međunarodno iskustvo

Miloš Gigović u bh. timu sudija za meč Konferencijske lige!

A. Čaušević

Kvalifikacije za evropska takmičenja u novoj sezoni ulaze u samu završnicu. 

Naredne sedmice se igraju mečevi trećeg pretkola, a na zadatku će biti i bh. tim sudija i to u Gruziji na meču kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Naime, najbolji bh. sudija Irfan Peljto će biti glavni arbitar na susretu Dinamo Batumi - Sivasspor, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Meč se igra u četvrtak, 5. augusta.

Interesantno da je za četvrtog arbitra delegiran Miloš Gigović kojem će ovo biti prvo međunarodno iskustvo.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Gigović je do sada sudio isključivo utakmice u bh. fudbalu, a zbog svojih odluka u pojedinim mečevima stekao je reputaciju "kontroverznog" sudije.

Peljti koji u ponedjeljak sudi susret 3. kola Premijer lige između Veleža i Rudar Prijedora će susret u Gruziji biti drugi evropski meč u 10-ak dana pošto već sudio revanš utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka između Young Boysa i Slovan Bratislave. 

Top Komentari

Invisible80
E svu ti familji i tebi Pilav i tebi Valjiću
20 0
vuckobih
Zemljo otvori se!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi