Saga je završena, dogovor postignut: Messijev avion spreman da poleti!

Nema više prepreka

Saga je završena, dogovor postignut: Messijev avion spreman da poleti!

Admin Čaušević

Preostala je još zvanična potvrda, ali već sada i pticama na grani jasno da Lionel Messi ima novi klub. 

Messi će nakon 21 godine provedene u Barceloni odseliti u Pariz gdje će u najkraće naredne dvije godine nositi dres PSG-a.

Nakon nekoliko dana pregovaranja dogovor između Messija i francuskog velikana je postignut jutros, izvještava ugledni L'Equipe.

Messi će u Pariz stići danas popodne, a na aerodromu Le Bourget već ga nestrpljivo čeka veliki broj populalnih pariških Svetaca.

Ništa nije drugačije i na aerodromu Le Praet u Barceloni. Prisutan je veliki broj novinara, ali i pripadnika javnog reda i mira koji su zaduženi da sve protekne u najboljem redu.

Oglasi

Nakon što završi ljekarske preglede Messi će potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produženza za još jednu sezonu. Čarobnjak iz Rosarija će zvanično biti predstavljen sutra.

Inače, Khalifah bin Hamad Al Thani, polubrat gazde PSG-a Nassera Al Khalifija, je kasno sinoć jednom uvjerio navijače popularnih Svetaca da Messi sigurno stiže na Park prinčeva.

Al Thani je prije nekoliko dana kazao da je s Messijem postignut dogovor i da će uskoro doći do realizacije transfera, a sinoć je bio nešto duži.

"Nisu tačne glasine koje kruže da su počeli pregovori između Messija i nekih klubova. Dogovorene su stvari s PSG-om 100 %", napisao je on.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/khm_althani/status/1424798877371281416[/twitter]

Dakle, više nema dilema da je fudbalski svijet dobio novi dream team. Za PSG će u novoj sezoni nastupati Donnaruma, Sergio Ramos, Hakimi, Verratti, Neymar, Di Maria, Mbappe, te Messi kao šlag na tortu. 

Top Komentari

ubnt
Čauševiću , znaš li ti da ima još klubova u Španiji i Evropi ? Khonjino , sjaši sa ovog hobita i propalog kluba za koji navijaš . Bankrotiraćeš ko barcelona , i još oboljeti .
5 5
miki30
Joj Dream teama i rackua!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi