Olimpijski prvak uhapšen zbog sumnji za više ubistava, prijeti mu 15 godina zatvora

Gruzijac u problemu

Olimpijski prvak uhapšen zbog sumnji za više ubistava, prijeti mu 15 godina zatvora

Edmir Škorić

Olimpijski prvak u džudu iz Atine u ozbiljnim je problemima.

Gruzijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u utorak da je Zurab Zviadauri, zajedno s još jednom osobom, optužen za više ubistava.

Optužen je da je zajedno s nepoznatom osobom u gradu Tsinandali, oko 95 kilometara istočno od glavnog grada Gruzije Tbilisija, ubio tri osobe. Suočava se sa zatvorskom kaznom od 15 godina.

Ovo je veliki udarac za gruzijski sport. On je u Atini postao prvi Gruzijac koji je osvojio olimpijsko zlato u povijesti.

Osim toga, može se pohvaliti i svjetskim titulama (2001., 2003.), dok je bio srebrni na Evropskom prvenstvu 2002. godine.

Nakon što je završio sportsku karijeru, postao je političar. Bio je član gruzijskog parlametra od 2012. do 2016. godine.

Top Komentari

emanuelmacron
GRUZIJA,rusija,bjelorusija to je zona sumraka,jatam nebi ni na izlet a kamoli d
7 1
Usamljeni Hashishar
3 ubijstva i 15 godina robije. Zato nekad volim Američko sudstvo. Ovdje bi dobili ili doživotnu ili smrtnu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi