Statistika najbolje pokazuje koliko je Inter dobio dolaskom Džeke

Odličan debi bh. napadača

Statistika najbolje pokazuje koliko je Inter dobio dolaskom Džeke

E. Čaušević

Inter je večeras na Meazzi pobijedio Genou sa 4:0 u meču prvog kola italijanske Serije A.

Za Inter večeras je debitovao i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je prošle sedmice stigao u ovaj klub iz Rome.

Džeko je nakon šest sezona odlučio da napusti Romu i karijeru nastavi u Interu, a na Meazzu je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je otišao u Chelsea za preko 100 milioan eura.

Lukaku je prethodne dvije sezone bilistao u dresu Intera, ali klub ga je morao prodati zbog finansijskih problema.

BIlo je jasno da Džeku očekuje težak zadatak jer mora da zamijeni sjajnog napadača, a iako ima već 35 godina Dijamant je pokazao da ima itekako još toga da pokaže na terenu.

Džeko je večeras u debiju za Inter oduševio navijače ovog kluba svojom igrom. Bh. napadač je uspio da postigne odmah pogodak, a treba dodati da je upisao i jednu asistenciju.

Da će Džeko biti dostojna zamjena za Lukakua najbolje pokauje i statistika bh. napadača iz večerašnje utakmice protiv Genoe.

Pored gola i asistencije Džeko je večeras ima ukupno 46 dodira s loptom, od toga šest njih je bilo u kaznenom prostoru protivnika. Imao je ukupno četiri udarca, a tri su išla u okvir gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko uspio još da upiše tri osvojena duela, ali i jednu kreiranu priliku za svoj tim.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast kralju,ne znam sta me danas vise obradovalo,pobjeda Liverpoola,tvoja fenomenalna pratija ili deranje one vlaske stoke i srboljubaca u sred smrdljive Tuzle od strane Sarajeva.
7 5
Kiss
Haman svijet pobudalio,gdje ćeš liverpool i Tuzlu stavljati u isti tekst,Tuzla je grad ok i uvijek će biti a "seljačine" nek kontaju kako hoće
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi