Mourinho pobjedom debitovao na klupi Rome

Vučica bolja od Fiorentine

Mourinho pobjedom debitovao na klupi Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Fiorentinu sa 3:1 u prvom kolu Serije A.

Jose Mourinho je uspio pobjedom debitovati na klupi rimskog kluba, a na Olimpicu smo večeras vidjeli zaista mnogo uzbuđenja.

Sve je počelo u 17. minuti kada je golman gostiju Dragowski napravio veliku glupost jer je na nekih 20 metara od gola faulirao Abrahama, a sudija mu je pokazao direktan crveni karton.

Roma je igrača više iskoristila u 26. minuti kada je Mkhitaryan pogodio nakon asistencije Abrahama.

No, u 52. minuti stvari su se izjednačile na terenu jer je Zaniolo zbog bespotrebnog prekršaja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Samo osam minuta kasnije Fiorentina je poravnala na 1:1, a strijelac je bio Milenković. Ipak, Roma je uzvratila u 64. minuti kada je Abraham ponovo asistent, a gol za 2:1 postiće Veretout.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Domaći su sve riješili na ovom meču u 80. minuti kada je Veretout drugim golom na utakmici postavio konačnih 3:1.

U istom terminu igrali su Napoli i Venezija, a domaći su teže od očekivanog slavili sa 2:0. Napoli je poveo u 62. minuti golom Insignea iz penala, a konačnih 2:0 postavio je Elmas desetak minuta kasnije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602245913
Molim vas, ko još gleda šugavu Romu.
4 2
Kapak
Fiorentina sa igracem manje. Ovaj MuriNjO je najveci supljak
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi