Najšokantniji potez US Opena viđen je u finalu ženskih parova

Dijete umalo nastradalo

Najšokantniji potez US Opena viđen je u finalu ženskih parova

Admin Čaušević

Najšokantniji potez na US Openu viđen je u finalu ženskih parova, a glavni negativac bila je američka teniserka Cori Gauff.

Naime, Gauff koja ima 17 godina je nakon poraza bacila rekere nekoliko puta i umalo je pogodila jedno dijete koje se nalazilo na tribinama.

Gauff je igala u paru sa sunarodnjakinjom Cati McNally, a neizvjesnom i dramatičnom meču su poražene od Samanthe Stosur i Zhang Shuai sa 6:3; 3:6; 6:3.

Nakon posljednjeg porene američka teniserka je prvo bacila reket na teren, a zatim i prema reklamama pored terene te je zamalo pogodila dječaka.

"Izgubila sam Grand Slam finale. Nisam mislila da to s reketom završi kako je završilo, ali sam ga bacila. Vjerovatno ne baš najbolje ponašanje s moje strane, preuzele su me emocije", rekla je ona.

Grauff je poslije meča sasvim očekivano naišla na osude,a ne isključuje se mogućnost i sankcionisanja zbog nesportskog ponašanja.

Inače, Amerikanka se poslije meča izvinila dječaku kojeg je umalo pogodil te mu je poklonila reket i tako koliko-toliko ublažila incident.

Top Komentari

Eduard
Causevicu dragi zar si ovoliko nepismen? Ili je tesko ispraviti prevedeni text
3 0
CrveniBar
Najsokantniji? Medjede novinarski
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi