Golman Bruggea se šprdao sa PSG-om: Sinoć sam bio besposlen...

Zasluženo...

Golman Bruggea se šprdao sa PSG-om: Sinoć sam bio besposlen...

S. Grebović

PSG je sinoć na gostovanju kod Club Bruggea odigrao samo mršavi remi (1:1).

Na ovoj utakmici po prvi put je nastupio pakleni trojac Neymar-Messi-Mbappe, ali ni to nije bilo dovoljno Parižanima da slave na gostovanju kod prvaka Belgije.

Club Brugge je gotovo u potpunosti pa osakatio moćni napad PSG-a, koji je poveo golom Herrere u 15. minuti, ali je ubrzo Vanaken stvari vratio na početak.

U nastavku meča Belgijanci su na momente bili bolji rival, no ipak nisu uspjeli doći do pobjede.

Golman domaće ekipe, Simon Mignolet, dao je zanimljivu izjavu na pressici nakon završetka meča.

"Uopšte nisam imao posla. Odigrali smo vrlo dobro, timski, kompaktno i nismo im dozvolili da stvore neke velike prilike. Ne možete takve igrače čuvati jedan na jedan. Prekvalitetni su u tim situacijama, ali uspjeli smo to napraviti zajedno. Ostavljali smo im minimalno prostora. Imao sam nekoliko lakših obrana, ali ništa posebno", rekao je bivši golman reprezentacije Belgije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Simon Mignolet nije jedini koji je omalovažavao bogate zvijezde PSG-a. To je uradio i igrač Cityja, Jack Grealish, koji doslovno nije mogao vjerovati da su odigrali samo 1:1 sa višestruko jeftinijim timom.

"U jednom trenutku sam otišao provjeriti je li istina da su Club Brugge i PSG odigrali 1:1, nisam vjerovao u prvi tren. To pokazuje da je u Ligi prvaka moguće baš sve. Ovo je baš prekrasno takmičenje", rekao je Englez.

Top Komentari

Ante G.
U zlu se ne pokudi, u dobru se ne ponesi. Ima revans, ako tamo primi 8-9 komada kao na kadetskoj utakmici, nece mu ova izjava biti najblistavije izdanje karijere.
3 6
think
Ništa nije slagao, navikana ekipa ovaj PSG..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi