I UEFA danas piše o Džeki: "Jednostavno ne može prestati zabijati golove"

Oglasili se na Twitteru

I UEFA danas piše o Džeki: "Jednostavno ne može prestati zabijati golove"

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko igra u sjajnoj formi otkako je ljetos iz Rome prešao u Inter.

Džeko je u Inter stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je nakon dvije fantastična sezone odlučio da napusti Meazzu i za 120 miliona eura pređe u Chelsea.

Navijači Intera bili su zabrinuti nakon odlaska Lukakua i smatrali su da će teško pronaći dostojnu zamjenu. U finišu ljetnog prelaznog roka Inter je ozvaničio dolazak Džeke što je na prvu za mnoge bilo iznenađenje.

Nije tajna da su mnogi sumnjali u Džeku kada je stigao u Inter jer su smatrali da bh. napadač ne može biti prava zamjena za Lukakua jer već ima 35 godina, ali je Dijamant svima pokazao koliko griješe.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 mečeva u Seriji A i Ligi prvaka i zabio je čak osam golova što je fantastičan učinak.

Bh. napadač je sinoć postigao gol i u derbiju protiv Juventusa (1:1), a jutros se i UEFA oglasila na Twitteru povodom Džekine odlične golgeterske forme.

"Edin Džeko jednostavno ne može prestati zabijati golove. Osam golova u 12 klupskih utakmica ove sezone", poručila je UEFA.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džekina forma sigurno raduje i selektora Ivayla Peteva jer nas u novembru očekuju dvije ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine u borbi za mjesto koje vodi u baraž.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...samo trpaj legendo,steta najboljih godina u raspaloj Romi gdje nisi bio dovoljno cijenjen...menadzer ti je cutuk zesci kada te nije mogao prodati u neki veci klub,a kvaliteta si imao da mozes birati gdje ces.
8 0
Ade1
Velika greška u karijeri Man City i Roma, u Cityu kad si davao Manicini te na klupu stavio, da je igrom prilika otiso u Bayern trpo bi po sezoni brat bratu između 30-40 golova
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi