Stigli rezultati Džekinog pregleda, čekaju ga terapije

Povrijedio se u derbiju protiv Milana

Stigli rezultati Džekinog pregleda, čekaju ga terapije

Admin Čaušević

Edin Džeko se povrijedio u finišu milanskog gradskog derbija kada je sjeo na teren i zatražio izmjenu. 

Većina navijača bh. reprezentacije su sa dosta neizvjesnosti čekali informacije o Džekinom stanju nakon što je zamijenjen protiv Milana.

Kako je saopšteno iz Saveza kapiten bh. reprezentacije oštetio mišić stražnje lože i te mu je uključen program fizikalne terapije.

Džeke nije bilo na prvom treningu održanom na stadionu Grbavica, baš kao i Radeta Krunića i Eldara Ćivića.

"Večeras stiže Ćivić a dolaskom Krunića sutra, naš tim će biti kompletiran. Što se tiče povrede Edina Džeke magnetnom rezonancom je potvrđen određeni stepen oštećenja mišića stražnje lože i prema tome je uključen program fizikalne terapije", saopšteno je iz Saveza.

Nema sumnje da će ljekarski tim učiniti sve da osposobi popularnog Dijamanta za ključne utakmice protiv Finske i Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

BiH će u subotu biti domaćin Finskoj, a tri dana kasnije dočekuje Ukrajini. Oba tima se igraju na stadionu Bilino polje. Za plasman u baraž našem timu su potrebna četiri boda.

Džeko je najbolji strijelac u historiji reprezentacije BiH i samo njegovo prisustvo naš nacionalni tim čini značajno jačim pa bi njegovo neigranje predstavljalo zaista veliki hendikep. 

Top Komentari

Malmi_Suomi
Fiziotarapeut Nedim Ćatibović ( bio u timu za Toki Olimpijskom timu) a i Edinov jaran iz djetinjstva strašno dobar fizio 100%. On će ga spremiti ako ništa 30 minuta Finske ( ako me i prvih 70 min) a Ukrajina 100%. Btw preko njih ću dobiti ulaznice ( DA SE POHVALIM) hehehehehe
22 2
Nele.
Ma bice on ok. A iako ne mogne tu je Bilbija.
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi