Xavi uveo pet novih pravila igračima Barcelone, a jedno se posebno odnosi na Piquea

Smatra da su se previše opustili

Xavi uveo pet novih pravila igračima Barcelone, a jedno se posebno odnosi na Piquea

Endin Čaušević

Xavi Hernandez jučer je zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone.

Xavi je prethodnih šest godina proveo u katarskom Al Saddu, ali kada je stigao poziv iz Barcelone nije imao dileme oko toga da li je vrijeme da se vrati kući.

Španac je jučer zvanično preedstavljen kao novi trener katalonskog kluba s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. Jasno je da Xavija očekuje ogroman izazov jer se Barcelona odavno nije nalazila u tako teškoj situaciji.

Već je svima poznato da Barca ima velikih finansijskih problema, ali to se odradilo i na teren gdje ovaj tim ne pruža ni približne rezultate koji se očekuju.

Zbog toga je pred Xavijem ogroman izazov i posao, ali je poručio da je itekako spreman da se dokaže, te je sretan što je Joan Laporta baš njemu odlučio dati šansu da klub vrati na stare staze slave.

Xavi je odmah po dolasku u klub odlučio da promijeni nekoliko stvari i već je uručio nekoliko otkaza. Odlučio je da promijeni u potpunosti ljekarski tim jer Barcelona muku muči s povredama već sezonama, a također promijenio je i kodicionog trenera.

Oglasi

No, španski mediji prenose da je Xavi odlučio da će i igračima uvesti neka nova pravila koja moraju da poštuju jer smatra da su neki od njih previše opušteni i da to mora da se promijeni.

Mundo Deportivo je objavio da je Xavi spremio pet pravila za svoje igrače i sigurno da oni neće biti previše oduševljeni zbog toga.

Prvo pravilo odnosi se na Gerarda Piquea kojem je zabranjeno da tokom sezone putuje zbog privatnih obaveza, a posebno kada je van terena zbog povrede. Treninzi će biti duži i igrači će provoditi više vremena u trening centru.

Također, zabranjeno im je da imaju privatne treninge. Četvrto pravilo je da nema diskusije i svađe oko načina igre, a posljednje se odnosi na društvene mreže gdje će igrači morati itekako oprezni sada šta pišu i objavljuju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi želi odmah da pokaže da neće biti previše popustljiv ni prema igračima s kojim je godinama igrao u Barceloni jer mu je cilj da pokaže autoritet i prema svakom igraču se odnosi jednako.

Šta će to na kraju donijeti novom treneru Barcelone ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Ma kakav pique on realno vise ne moze igrati vrhunski fudbal kad ozdravi araujo on leti i stvarno dobar je igrac bio pogotovo barsi je legao sa svojom igrom ali on je bas supalj i spor i xavi ce ga zamjeniti sigurno Druga stvar ja nebih ocekivao velike stvari odmah jer mora se rijesiti nekih igraca i dovesti igrace koji mogu pratiti njegov sistem jer realno nije za svakog takav nacin igre ja mislim ako hoce nesto moraju mu dati tri godine pa da se nesto desi
9 0
realista1982
Družba je družba,a služba je služba,rad red i poštovanje = Rezultat...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi