Edin Džeko se već danas vraća u Milano

Neće igrati protiv Ukrajine

Edin Džeko se već danas vraća u Milano

E. Škorić

Edin Džeko je zbog povrede propustio duel s Finskom, a neće igrati ni u utorak protiv Ukrajine.

Bh. reprezentacija je poražena od Finske s 3:1, zbog čega je ostala bez šansi da se domogne baraža, tako da će utkamica sa Ukrajinom biti praktično nebitna, što znači da će selektor Ivajlo Petev vjerovanto šansu pružiti rezervistima.

Džeko, koji je s povredom zadobivenom u derbiju protiv Milana stigao na okupljanje reprezentacije, definitivno ne igra ni u utorak, a italijanski mediji objavili su da se on danas vraća u Italiju. Bio je razočaran nakon što je saznao da neće zaigrati protiv Finske, ali je poželio sreću ostatku tima.

"Uprkos mojoj ogromnoj želji i naporima medicinskog tima, ipak nismo uspjeli u našim zajedničkim nastojanjima da budem spreman za utakmicu protiv Finske. Međutim, znam da će momci dati sve od sebe za pobjedu i da će na terenu ostaviti i posljedni atom snage za povoljan rezultat. Pozivam navijače da zajedno bodrimo momke, kao nikad dosad, jer podrška im je itekako potrebna i siguran sam da će im dati više snage za najbolji rezultat na terenu! Sretno momci, idemo po pobjedu. Možemo mi to zajedno", poručio je kapiten bh. nacionalnog tima.

Edin će u Milanu pod nazdorom Interovih ljekara nastaviti s oporavkom, a trener Nerazzurra Simone Inzaghi nada se da će biti spreman do vikenda i do derbija protiv lidera Napolija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tridesetpetogodišnji napadač je ove sezone u dresu Intera postigao osam golova na 16 mečeva, od čega sedam u Seriji A i jedan u Ligi prvaka.

Njegov izostanak definitivno je poremetio i planove selektora Ivajla Petova, a osjetilo se to i na igri Zmajeva, koji su bili potpuno nemoćni protiv Finaca.

Top Komentari

haris1000
Mislim da Je Edin odlučio da završi reprezentativnu karijeru,Katara nema,slijedeće evroosko 2024,pitanje je da li će tad uopste igrati fudbal, u svakom slučaju hvala za sve
29 1
Samoiskreno
Došao kloc na izlet 7 dana.
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi