Edin Džeko dobio hrvatsko državljanstvo

Edin Džeko dobio hrvatsko državljanstvo

E. Škorić

Najbolji strijelac i igrač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dobio je hrvatsko državljanstvo.

Kako je objavio Klix.ba, naš napadač prethodno je podnio molbu, a očito je ispunio sve stroge uslove koji su propisani hrvatskim zakonima.

On je, navodi Klix, hrvatski pasoš zatražio zbog poslovnih olakšica, pošto je poznato da Edin u susjednoj Hrvatskoj ima određena ulaganja poput posjedovanja restorana u Dubrovniku.

"Hrvatska u bh. reprezentativcu dobija državljanina koji svojim imenom i renomeom sigurno može u državu privući brojne svjetske zvijezde, a prije svega slavne nogometaše", navodi se.

Edin će sada imati dvojno državljanstvo, a podsjetimo da se radi o najboljem igraču BiH svih vremena i vjerovatno najvećem ambasadoru ove zemlje posljednjih desetak godina.

Trenutno Džeko igra u Interu i u sjajnoj je formi, pa je ukupno dao 10 pogodaka u svim takmičenjima uz tri asistencije na 18 nastupa.

Svakako bi ovaj potez mogao biti olakšica Edinu i u klupskoj karijeri, s obzirom da će se sada voditi kao EU igrač. 

Promo

Top Komentari

sportskenovosti
Haha sad kad se baketovi ratnici upale na komentarima
32 5
King_Kenny
...cestitke Dzeki,a ovom @NKZ1922 se popisam po mezarima mrtve rodbine i pokenjam im se na nisane,da izgleda dekorativno...a ovu rodbinu koja mu jos nije pokrepala j*bem svu od reda,od najmladjeg do najstarijeg.
2 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi