Bugari "zaokretom" nekoliko sati pred meč pokušavaju iznenaditi Bosnića

BiH nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Bugari "zaokretom" nekoliko sati pred meč pokušavaju iznenaditi Bosnića

A. Čaušević

Košarkaška reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja gostovanjem reprezentaciji Bugarske

BiH je kvalifikacije započela pobjedom nad Češkom, dok su Bugari ostvarili ubjedljiv poraz na gostovanju kod Litvanije i traže iskupljenje pred domaćim navijačima.

Bh. ekspedicija je u Botvegrad stigla u subotu, a selktor Vedran Bosnić će računati na sljedećih 12 igrača: John Roberson, Edin Atić, Miralem Halilović, Amar Gegić, Kenan Kemanjaš, Sani Čampara, Džanan Musa, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Adin Vrabac i Haris Delalić.

Na drugoj strani selektor Bugarske je nekoliko sati pred meč napravio zaokret te se odlučio za promjene u ekipi kako bi iznenadio bh. reprezentaciju.

Naime, Rosen Barchovski je u ekipu odlučio da uvrsti 18-godišnjeg Konstantina Kostadinova, dok je iz ekipe ispao Alex Simeonov.

Inače, utakmica u dvorani Botevgrad Arena će se igrati pred navijačima, a organizator susreta je odlučio da za maloljetnike ulaz bude besplatan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U prethodna dva duela Bugarska je izubila od Bosne i Hercegovine i u nizu je od četiri uzstopna poraza u kvalifikacijama, a posljednji domaći meč su izgubili od Rusije rezultatom 60:104.

Podsjećanja radi u drugu fazu kvalifikacija plasirat će se tri prvoplasirane ekipe, a eventualnom pobjedom nad Bugarima Zmajevi bi napravili veliki korak ka narednoj rundi kvalifikacija.

Top Komentari

thekupus
što više koševa dati, svaki će nam biti važan
8 1
DadiG
Kakva je ovo tabela pored?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti