Prevljak ima impresivnu statistiku u dresu Eupena, klub pazi da ne napravi grešku

Postigao hat-trick protiv Waregema

Prevljak ima impresivnu statistiku u dresu Eupena, klub pazi da ne napravi grešku

Haris Zilić

Bh. reprezentativac Smail Prevljak odigrao je sjajnu partiju za svoj Eupen.

Prevljak je postigao hat-trick u trijumfu protiv Waregema od 3:2 nakon što je Waregem vodio sa 0:2. Prevljak je prvo sa dva gola donio produžetke, a onda trećim golom u produžecima ovjerio plasman svoje ekipe u četvrtinu finala Kupa Belgije.

Naš napadač je nakon utakmice dobio veliki broj pohvala od strane belgijskih medija, ali i navijača Eupena, koji smatraju da klub ne smije napraviti grešku i da se može zaraditi dobar novac na trasnferu Prevljaka.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Prevljakova statistika ove sezone je impresivna. Na 17 utakmica za Eupen u svim takmičenjima postigao je sedam golova i upisao četiri asistencije, a pored toga tri gola je postigao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Pored navedenog Prevljak je izborio tri penala i učestvovao u akcijama kod ukupno 20 golova Eupena ove sezone.

Statistički, Prevljak je najkorisniji fudbaler Eupena ove sezone, a trenutna vrijednost mu je tri miliona eura i sa belgijskim timom ima ugovor do juna 2023. godine.

Top Komentari

Hix
Nije igrac za visoke domete da se ne lazemo pokazao je to u zadnjem ciklusu kvalifikacija, ali raja ga gotivi jer je dao dva gola isto ko sto se i dan danas govori da je djuric jaci od svih nasih napadaca jer je dao 3 gola na kirin kupu
0 4
enko
Xix,treba momku omoguciti kontinuitet u nastupima.nemozemo ovo sto radi ignorisati,ipak je pokazao da je covjek sa osjecajem za gol.trpili smo mnoge u vise ciklusa ,tako da ti konstatacija ne stoji zamisli da je ukrajini gol dao npr.duljevic ,koji je vise sanse imao od njega.puni bi portali bili o duljevicu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi