Pohlepnoj zvijezdi Chelsea daje novi ugovor i ogromno povećanje, ali on želi više

Na ljeto bi mogao u Real Madrid

Pohlepnoj zvijezdi Chelsea daje novi ugovor i ogromno povećanje, ali on želi više

E. Škorić

Stoper Chelseaja Antonio Rudiger korak je bliže prelasku u Real Madrid.

Sjajni 28-godišnji defanzivac trenutno je u Chelseaju, ali na ljeto mu ističe ugovor, a on uporno odbija produžiti saradnju s Plavcima iz Londona, što znači da već u januaru ima pravo na pregovore s drugim timovima.

Chelsea je ponudio Rudigeru novi ugovor sa povećanjem plaće sa 90 na čak 140 hiljada funti sedmično, ali reprezentativac Njemačke čeka ugovor vrijedan čak 200 hiljada funti sedmično.

Prema pisanju Guardiana, Real se smatra favoritom za potpis Rudigera na ljeto, ali u opticaju su i PSG te Bayern.

Ko god bude želio Rudigera, mora da udovolji visokim zahtjevima koje imaju igrač i njegov agent, te traži da bude jedan od najplaćenijih defanzivaca poput De Ligta, 22-godišnjaka koji ima nevjerovatnih 400.000 funti sedmično u Juventusu nakon što je 2019. godine doveden iz Ajaxa.

Menadžer Chelseaja Tomas Tuchel je zamolio za "strpljenje" oko pregovora o ugovoru Chelseaja s Rudigerom, ali je dodao da niko nije veći od kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nema sumnje da je Antonio jako važan za klub i mi želimo da ostane, ali niko nije veći od kluba. Ovo je timska igra i ne zasniva se na pojedincu. Ne mislim to samo zbog Rudigera, nego zbog bilo kojeg igrača", rekao je Tuchel.

Rudiger je u Chelsea došao iz Rome 2017. godine, a igrao je još i za Stuttgart. Standardan je i u njemačkoj reprezentaciji. Može da se pohvali da je osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, FA Kup, Superkup Evrope, sve to sa Plavcima. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Rudiger zvijezda??Hahahaha.Moj rudigere odlazak u taj klub ti je korak unazad u karijeri.Plus sto ides u kukuruz ligu da igras protic elchea,eibara,girone,granade hahahaha.Sjedi tu i prihvati to sto ti plavci nude
5 6
adis_D11
Rudiger zamalo nije dobio nogu iz Chelsea dok je bio Lampard sad se fol nesto uskurcio nidje veze. Nije uopste ta klasa da igra u velikim klubovima kao sto je Real Madrid. Dobro je njemu Lulic rekao idi ba prodaji Kaiseve na pijaci sto si i naucio.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi