Londonska drama na startu 2022. godine: Tri gola, crveni karton i preokret u finišu
FOTO: EPA

Trijumf Građana

Londonska drama na startu 2022. godine: Tri gola, crveni karton i preokret u finišu

Haris Zilić

Nova 2022. godina u fudbalskom svijetu počela je derbi duelom u Londonu.

U 21. kolu Premiershipa Arsenal je dočekao lidera Manchester City i konačan rezultat je glasio 1:2 za tim Pepa Guardiole.

Utakmica je počela otvoreno s obje strane. Imali su goste dobre prilike preko Jesusa i Mahreza, ali odbrana Arsenala je bila sigurna.

I domaći su imali nekoliko odličnih akcija u prvom poluvremenu, u šansama su bili Odegaard u Lacazette.

U 31. minuti greška De Bruynea, izgubio je loptu na protivničkoj polovini nakon čega Arsenal odigrava sjajnu akciju koju pogotkom kruniše Saka za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nova uzbuđenja.

Igrala se 57. minuta kada je dosuđen penal za Građane, a siguran realizator za 1:1 bio je Ryad Mahrez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvije minute nakon gola Citya, novi problemi za Arsenal. Gabriel je dobio crveni karton i domaćini ostaju s igračem manje.

Manchester City je pokušavao do kraja utakmice da iskoristi brojčanu prednost na terenu, a to uspjevaju u trećoj minuti sudijske nadoknade kada Rodri pogađa za 1:2 i vrijedan trijumf Građana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600705501
KRAĐA , FUJJ FUJJ
28 4
edin_93
Neka daju Cityu titulu da se ne igra bezveze... Prošlo kolo 2 izmišljena penala, ova brutalna krađa Arsenala. Ružno je ovo gledati u najjačoj ligi svijeta!
25 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti