Teniski savez BiH pružio podršku Đokoviću: "Poruka iz Australije je štetna za sport"

Izdali sapoštenje za javnost

Teniski savez BiH pružio podršku Đokoviću: "Poruka iz Australije je štetna za sport"

Haris Zilić

Drama oko Novaka Đokovića u Australiji, odbijanje vize i neigranje na Australian Openu bila je vodeća svjetska vijest početkom 2022. godine.

Nakon svih dešavanja u vezi sa najboljim teniserom svijeta, oglasio se i Teniski savez BiH koji je pružio podršku teniseru iz Srbije u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi.

"Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem Grand Slam “Australian Open” turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

S tim u vezi, Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine, izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket svijeta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi niti jednom sportisti na svijetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posjetio Bosnu i Hercegovinu, te je svojim djelovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista svijeta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa COVID-19 obezbijedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva doznačio za liječenje oboljelih od korona virusa COVID-19, kupovinu respiratora, te je pomagao ugroženima ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Davis Cup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru svjeta Novaku Đokoviću, njegovom timu i cjelokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Također, želimo mu da i dalje niže uspjehe u tenisu, te da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion, stoji u saopštenju TSBiH.

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Koja budalestina od saveza i potvrda podrske za Novaka. Niko ne osprava njegovu sportsku , humanitarnu i ljudsku velicinu. Problem je druge prirode i to ga ne amnestira kao svjetskog tenisera broj jedan od odgovornosti jer je ocito pogrijesio dajuci izmedju ostalog netacne informacije vezane za Covid a zeleci da udje u zemlju koja ima svoja pravila i zakone. ”Rules is rules”.
12 1
prostecinjenice
E jakog nam saveza u pm...pozabavite se prvo ovim našim propalim teniserima koji nas "predstavljaju" u svijetu.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi