Newcastle se bori za opstanak, a najskuplje pojačanje kluba najavljuje osvajanje Lige prvaka

Preambiciozno, zar ne?

Newcastle se bori za opstanak, a najskuplje pojačanje kluba najavljuje osvajanje Lige prvaka

Edmir Škorić

Brazilski nogometaš Bruno Guimaraes nedavno je stigao u redove Newcastlea.

On je samo jedno u nizu pojačanja Svraka koje žele ostati u Premiershipu, a nakon toga imaju velike ambicije, što je otkrio i sam Guimaraes, koji je kupljen od Lyona za čak 40 miliona eura.

"Newcastleov projekat je više nego zanimljiv. Ideja je ove sezone da ostanemo u Premier ligi, ali u budućnosti je glavni cilj igrati Ligu prvaka i ne samo to, nego je i osvojiti", rekao je optimistični Brazilac.

Osim Guimaraesa, Newcastle je ove zime doveo i Chrisa Wooda, napadača iz Burnleyja, potom desnog beka Kierana Trippiera iz Atletico Madrida, dok je doveden i Dan Burn iz Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na ta pojačanja kultni engleski klub potrošio je preko 100 miliona eura i vjeruje se da je to samo početak velikih ulaganja od strane bogatih Saudijaca koji su preuzeli klub prije nekoliko mjeseci.

Newcastle je trenutno pretposljednji na tabeli sa 19 bodova, a sredinom ove sedmice ugostit će Everton.

Top Komentari

Goran86
Sto bi rekli glupi nogometas.
1 5
Sanin_Mostar
Rekao je momak lijepo u buducnosti :)
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi