Igrači Manchester Uniteda frustrirani zbog Rangnicka, ismijavaju na treninzima njegovog pomoćnika

Na Old Traffordu nema mira

Igrači Manchester Uniteda frustrirani zbog Rangnicka, ismijavaju na treninzima njegovog pomoćnika

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda sve više postaju frustrirani metodama menadžera Ralfa Rangnicka, a dio tima vjeruje da su njegovi treninzi "staromodni".

Ove informacije jutros je u javnost plasirao ESPN, čiji novinar tvrdi da je Rangnickov pomoćnik Chris Armas postao predmet sprdnje među zvijezdama Manchester Uniteda.

Igrači su zbunjeni što većinu treninga vodi upravo Armas, koji ima Rangnickovo povjerenje. Neki igrači, tvrdi ESPN, u šalama su na treninzima Armasa uspoređivali s Tedom Lassom, izmišljenim nogometnim terenom koji je vodio izmišljenju ekipu AFC Richmon u humorističnoj seriji Apple+.

Bivši reprezentativac SAD-a, Armas, nikada nije trenirao izvan Sjeverne Amerike, pa je iznenađujuće stigla vijest početkom decembra da će biti jedan od pomoćnik njemačkom stručnjaku na klupi Crvenih vragova. Posljednji trenerski posao 49-godišnji Amerikanac imao je u kanadskom Torontu, ali je dobio otkaz jer je ostvario dvije pobjede na ukupno 15 utakmica.

Unitedovi nogometaši ga ne shvataju ozbiljno, a Rangnicka smatraju staromodnim trenerom i međusobno su se žalili da se često njegovi treninzi svode na igru 11 na 11, bez nekih konkretnih uigravanja i vježbanja koje bi im pomoglo u napretku.

United je od dolaska Rangnicka primio samo devet golova na 12 utakmica, pa se smatra da je segment odbrane najzad popravljen jer je pod vodstvom Olea Gunnara Solskjaera tim primio čak 24 gola na 12 utakmica, no ono što je problem ove sezone i pod vodstvom Rangnicka je slaba realizacija, pa je United samo tri puta uspio da da dva i više golova na meču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon remija s Burnleyjem (1:1) United se udaljio od cilja, a to je plasman u Ligu prvaka. Rangnickovom timu nisu pomogla ni 22 udarca prema golu rivala, a prije toga tim je ispao iz FA kupa od Middlesbrougha nakon penala iako je i u tom meču bilo 30 udaraca od strane igrača u crvenim dresovima, ali uzalud.

Manchester United već sutra na Old Traffordu dočekuje Southampton koji je u strašnoj formi, što je potvrdio u srijedu navečer kada je slavio uz tri tada gola na gostovanju kod Tottenhama.Tri dana nakon tog meča, Crvene đavole čeka duel s Brightonom, također kući, onda gostovanje Leedsu, a 23. februara gostuje Atletico Madridu u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Paklen februar završit će se duelom s Watfordom 26. na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Rangnick ne smije da dodje na trening jer zna da je ekipa puna silovatelja,boji se da ga neko ne naguzi,zato salje pomocnika,bolje da ga on primi.
1 3
Erikdier21
Njima nijedan trener ne valja. Ne moze sve biti do trenera, trebaju igraci sebe preispitat
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi