KSBiH dao dozvolu za nastup Matkovića u reprezentaciji Hrvatske
Foto - ABA

BiH se lagano odrekla košarkaša

KSBiH dao dozvolu za nastup Matkovića u reprezentaciji Hrvatske

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Damir Mulaomerović objavio je popis košarkaša na koje računa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska igra dvomeč sa Švedskom krajem ovog mjeseca, a na popisu od 24 košarkaša našao se i košarkaš Mega Mozzarta Karlo Matković.

Ovaj 20-godišnji krilni centar koji je igrao za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine odlučio se nastupati za Hrvatsku u budućnosti i dobio je poziv Damira Mulaomerovića.

"Dozvola za njegovim nastupom je stigla i može iznijeti zadatke koji bude postavljen pred njega", rekao je za Jutarnji list Damir Mulaomerović.

Da bi Matković mogao nastupati za reprezentaciju Hrvatske saglasnost je morao dati Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Oni su to, za razliku od naših susjeda koji gotovo nikad kvalitetnog igrača nisu prepustili bh. selekciji, učinili i lagano su Hrvatskoj prepustili ogromnog talenta.

Pitanje je samo ko je tako lagano dao svoj potpis na papire Matkoviću koji važi za jednog od najvećih talenata na ovim prostorima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Popis reprezentacije Hrvatske:

Roko Badžim (Szolnoki), Darko Bajo (KK Split), Josip Batinić (KK Cedevita Junior), Danko Branković (KK Cibona), Filip Bundović (KK Cedevita Junior), Dario Drežnjak (KK Zadar), Mateo Drežnjak – (KK Cibona), Goran Filipović (KK Cedevita Junior), Lovro Gnjidić (KK Cibona), Mario Hezonja (UNICS Kazan), Antonio Jordano (KK Zadar), Mate Kalajžić (KK Gorica), Filip Krušlin (Dinamo Sassari), Pavle Marčinković (KK Zadar), Karlo Matković (Mega Mozzart), Dominik Mavra (KK Zadar), Ivan Ramljak (Slask Wroclaw), Roko Rogić (Twarde Pierniki Torun), Matej Rudan (Mega Mozzart), Krunoslav Simon (Anadolu Efes Istanbul), Sven Smajlagić (Nevezis), Željko Šakić (Avtodor), Antonio Vranković (JIP Pardubice), Tomislav Zubčić (Tofaş S.K.)

Top Komentari

Ante G.
Tako je! Sada momak moze srcem da igra za svoju zemlju. Sve ostalo bi bilo pretvaranje.
6 21
King_Kenny
...bravo glupani,mi im dodjemo kao neka filijala za uzgoj igraca,prosao sve nase mlade selekcije i mi hladno dozvolimo da igra za Hrvatsku...oni bi digli citavu FIBA na noge da ovako nesto sprijece da je obrnuto.
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi