Šta su uradili Rus i Ukrajinac kada su se zajedno našli na podiju?
Foto - EPA

Zanimljiva scena

Šta su uradili Rus i Ukrajinac kada su se zajedno našli na podiju?

Midhat Šljivak

Zanimljiva slika viđena je danas na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Dok Rusija i Ukrajina zveckaju oružjem i pripremaju se za krvavi obračun, sportisti iz ovih zemalja su pokazali da je politika u njihovom slučaju posve nebitna.

Ilya Burov iz Rusije, te Oleksandr Abramenko iz Ukrajine, našli su se na postolju u slobodnom skijanju i napravili su nešto što je malo ko sanjao da će vidjeti od sportista iz dvije zemlje.

Oni su kupa proslavili medalje koji su osvojili, pali su zagrljaji i sport je u ovom slučaju pobijedio politiku.

Organizatori Olimpijskih igara činili su sve kako sportisti iz dvije države ne bi bili u čestom dodiru tokom takmičenja.

Ipak, na borilištu je jednostavno to nemoguće napraviti, a sportisti su pokazali da je njima prijateljstvo važnije od bilo čega.

Oni su i prije četiri godine zajedno proslavili medalje na Igrama u PyeongChangu.

Top Komentari

Goran86
Svima nam je jasno da su to igre rusa i ukr. Patka
3 0
svasta
Od 1945 pa do sada bio je taj hladni lazni rat koji je uvjek imao za cilj da se pojedinci obogate i kao sada da se napravljeni virus zaboravi jer ko bajagi prijeti svjetski rat! Jednostavno igraju sa covjecanstvom kao macka sa misem!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi