Klupko se odmotava: Neymar je bio nadomak povratka u Barcelonu, ali...

Ostao je u PSG-u

Klupko se odmotava: Neymar je bio nadomak povratka u Barcelonu, ali...

Eldar Ganibegović

Otkako je Neymar 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG, konstantno se raspravlja o njegovom povratku na Nou Camp.

Brazilski reprezentativac stigao je u Barcelonu iz Santosa još 2013. godine i uživao u uspješnom četverogodišnjem boravku na Camp Nouu, formirajući jedan od najboljih napadačkih trija s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom, popularni MSN.

Nastupio je 186 puta za Blaugranu i doprinio sa 105 golova i 76 asistencija, osvojivši dva naslova La Lige i trofej Lige prvaka 2015. godine.

Dakle, kada je 2017. odlučio iznenada napustiti Camp Nou u PSG, to je bio veliki šok. No, otkako je prešao u Pariz, Neymara se stalno povezivalo s povratkom u Barcelonu.

Sada je Fabrizio Romano potvrdio da je katalonski div u jednom trenutku doista bio blizu ponovnog potpisivanja ugovora s 30-godišnjakom. Talijanski stručnjak za transfere potvrdio je da je Barcelona u ljeto 2018. imala gotovo finaliziran dogovor o povratku Neymara u klub, ali je propao u posljednjoj minuti.

Klub je na ljeto te godine potpisao ugovor s Neymarovim sunarodnjakom, Malcomom, što se pokazalo kao velika greška. Sljedeće godine su dosta potrošili na dovođenju Antoinea Griezmanna, ali Francuz također nije bio pravo pojačajne pa se vratio u Atletico Madrid.

Što se tiče Neymara, ostvario je domaći uspjeh u Francuskoj, ali ih još nije uspio dovesti do trijumfa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilac je prošle godine ponovno spojen s Messijem, a bivši kapiten Barcelone pridružio se PSG-u uz besplatan transfer. Hoće li par ove sezone postići uspjeh na kontinentalnoj pozornici, ostaje za vidjeti.

Za sada ima dobro ide, s obzirom na to da je ostvaren trijumf protiv Real Madrida (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Nazalost birao je provod alkohol i to sve a ne sportski nacin zivota zato i nismo vidjeli njegov maksimum ali definitivno najtalentovaniji igrac koji trenutno igra na planeti je neymar jednostavna glatkoca igre vidi se da covjek zna
3 0
Goran86
Barsa nema za kifle kakve su ovo suplje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi