Velež u derbi ulazi bez zvučne akvizicije, Dudić poručuje: "Željezničar je uvijek Željezničar"

Rođeni dočekuju starog rivala

Velež u derbi ulazi bez zvučne akvizicije, Dudić poručuje: "Željezničar je uvijek Željezničar"

Admin Čaušević

Prvo kolo proljetnog dijela Premijer lide donosi jedan od najvećih derbija bh. fudbala. Velež će biti domaćin Željezničaru. 

Rođeni su obavili posljednji trening na svom stadionu pred susret sa rivalom iz prijestolnice. Na prvu je vidljivo da je u ekipi sjajna atmosfera i da vlada jedna zdrava konkurencija te mnogi jedva čekaju meč protiv Plavih.

Trener Feđa Dudić će na raspolaganju imati sve igrače izuzev jednog. Zvučna zimska akvizicija Marko Jovičić se nije oporavio od povrede koju je dobio u posljednjem pripremnom meču pa će sutra među stativama stajati Slaviša Bogdanović. 

Srbijanski golman je trenirao individualno i trebao bi biti spreman za duel Kupa u srijedu protiv Širokog Brijega. 

Dudić kako to i obično biva u ovakvim situacijama ima nekoliko dilema oko prvog sastava. Tokom treninga obavio je razgovore sa nekoliko igrača te je jasno da još uvijek skapa posljednje kockice za itekako važan meč.

Oglasi

Šef stručnog štaba Mostaraca, svjestan neugodne tradicije protiv Željezničara, najavljuje neizvjestan meč protiv kako kaže "nabrijanog protivnika."

"Zaželili smo fudbala, težak protivnik nas čeka pogotovo za nas u Mostaru. Od 2008. do danas ovdje je Željezničar pobijeđen samo jednom. Neugodna tradicija i pokazatelj da se Željezničar ovdje osjeća dobro", rekao je Dudić te nastavio:

"Promijenili su trenera sigurno će odnijeti entuzijazam, ima to nešto u sebi što prenosi na igrače, čeka nas nabrijan protivnik. Pokušavaju da igraju pressing na protivničkoj polovini, bit ćemo spremni na to."

"Koliko vrijede mislim da i oni ne znaju. Sigurno utakmice koje su igrali nisu adekvatni ligi u kojoj se takmiče. I mi sigurno imamo nepoznanica. Ne možemo reći koliko mogu, ali Željezničar je uvijek Željezničar."

Dudić će na raspolaganju imati Slavišu Radovića i Demira Pecu, igrače na koje ozbiljno računa u proljetnom dijelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odradili smo odlične pripreme, imali smo dobre rezultate i igru, nadam se da ćemo to svjetlo pokazati i protiv Željezničar. Bili smo malo zabrinuti poslije meča protiv Posušja. Raduje nas povratak Slaviše Radovića i Demira Pece koji će biti u kombinaciji i koji sigurno može dati kvalitet."

Utakmica Velež - Željezničar se igra u petak od 18 sati. Glavni arbitar je Dragan Petrović iz Banja Luke. Ulaz za publiku je zabranjen pošto Mostarci još uvijek odrađuju suspenziju od šest utakmica bez gledatelja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Sretno i berićetno,naravno za ekipu Veleza
14 3
green_dragon
Poderat ce ih Velez ko cigance napolitanku......naprijed RODJENI
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi