U braku s Ruskinjom, a otišao da brani Ukrajinu: "Za nju je to bila izdaja, ali iz jednog razloga"

Imaju troje djece zajedno

U braku s Ruskinjom, a otišao da brani Ukrajinu: "Za nju je to bila izdaja, ali iz jednog razloga"

Endin Čaušević

Ukrajinski teniser Serhij Stahovski odlučio je da se priključi odbrani Ukrajine nakon što je počela invazija Rusije.

Mnogi ukrajinski sportisti odlučili su da uzmu pušku u ruke i brane svoju domovinu od ruske vojske, a među njima je i teniser Stahovski.

On je na Instagramu prije nekoliko dana potvrdio da se pridružio vojsci, te je objavio fotgrafiju u uniformi i s puškom u rukama.

Za njega nije bilo dileme kada je u pitanju odbrana Ukrajine, te je odmah odlučio da neće bježati na sigurno i da će ostati da brani svoj narod. Otkrio je da svakodnevno dobija poruke ostalih tenisera, a nedavno mu je pisao i Novak Đoković.

Zanimljivo je da je ukrajinski teniser u braku već nekoliko godina sa Anfisom Bulgakovom koja je inače Ruskinja.

Stahovski je priznao da njegova supruga nije baš najbolje reagovala nakon što joj je on saopštio da ide u rat, te je za nju to bila izdaja.

"Supruga je bila ljuta iako je razumjela moje razloge i odluku, ali za nju je to bila izdaja. Razumijem sve. Nismo rekli djeci gdje idem, ali će uskoro sami shvatiti. Nadam se samo da ću ih ponovo vidjeti i izviniti joj se zato što sam otišao u vojsku", rekao je Ukrajinac.

Njegova supruga je objasnila da nije ljuta što Stahovski ratuje protiv Rusije u kojoj je ona rođena, već zbog činjenice da je ostavio nju i djecu same iako nije morao to da uradi.

Top Komentari

Vuk13
Ma kakav on zinchenko je pravi patriota iz engleske jbt
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi