Više nema tajni: Haaland odlučio za koji klub će potpisati na kraju sezone

Sve bliže Etihadu

Više nema tajni: Haaland odlučio za koji klub će potpisati na kraju sezone

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Borussiju Dortmund.

Haaland se povezuje s mnogim evropskim klubovima, a u posljednje vrijeme tu se najviše ističu Barcelona, Real Madrid i Manchester City.

Norvežanina mnogi ponajviše povezuju s prelaskom u katalonski klub, ali je pitanje da li Barcelona ima dovoljno novca da dovede Haalanda, te je jasno da su mnogi klubi po tom pitanju u boljoj situaciji od Barce.

No, engleski mediji jutros su napravili pravu pometnju objavom da je Haaland već odlučio gdje će nastaviti svoju karijeru, te da to neće biti Španija već Engleska.

Daily Mail je objavio da je Haaland već neko vrijeme u kontaktu s čelnicima Manchester Cityja, te da je pristao da svoju karijeru nastavi u dresu kluba s Etihada.

Mediji u Engleskoj pišu da pregovori idu odlično, te da je Haaland skoro dogovorio sve uslove ugovora s Manchester Cityjem i da će najvjerovatnije biti jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

City je odlučan da na ljeto aktivira njegovu klauzulu u ugovoru s Dortmundom po kojoj Haaland može da ide za 80 miliona eura, te jedino ostaje da dogovore sve s Norvežaninom što su očito skoro i uradili.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
barcabarcasportsport.ba svaki dan nesto novo objavljuje o njemu, svaki dan negdje drugo potpisao Haaland...
4 1
axel42
Ma bježi ba šta vi znate, šta nema više tajni?? Pa po vama je već potpisao za Barcu, ili ne ustvari za Real!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi